ARM a anuntat procesorul Cortex-A12, producatorul spune ca va fi in componenta a peste 580 milioane de dispozitive de nivel mediu in urmatorii doi ani.

Noul procesor mobil ARM Cortex A-12 va avea un boost de performanta cu 40% mai mult fata de arhitectura A9 in timp ce are acelasi consum de enrgie dar si suportul oferit de companie este mare. Tehnologie de procesare mica cu Cortex-A7 pe langa noi facilitati care, potrivit producatorului, este gasit in smartphone-urile si tabletele premium.

Procesorul grafic Mali T622 suporta in totalitate OpenGL ES 3.0 si suporta Renderscript si API-urile OpenCL. ARM sustine ca noul GPU este „cea mai mica solutie de procesare video disponibila pentru dispozitivele mobile”.

Aditional, ARM introduce si „eficienta energetica Mali-V500”, solutie cu mai multe nuclee de procesare video. Se presupune ca reduce resursele necesare „cu mai mult de 50% comparat cu solutiile disponibile deja pe piata” in timp ce este capabil de decodare fullHD 1080p/60 si de a decoda catre nuclee multiple suportand definitie inalta 4K.

La mijlocul anului viitor sunt asteptate dispozitivele ce folosesc noile tehnologii de la ARM – procesorul mobil Cortex-A12 si procesorul grafic Mali-T622.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.