Ieri, la Berlin, in cadrul evenimentului IFA 2013, Asus a prezentat Transformer Book  Trio, cu alte cuvinte un dispozitiv 3-in-1, o premiera in lume, daca este sa ii credem pe cei de la Asus.

Nu este prima data cand auzim despre aceasta oferta 3-in-1, Asus prezentand-o si in luna iunie a acestui an. Despre ce este vorba mai exact? Asus Transformer Book Trio reprezinta de fapt doua computere intr-una singura si combina doua sisteme de operare, in speta Windows si Android.

Spre deosebire de alte hibride tableta/laptop, tastatura nu este pur si simplu o tastatura obisnuita cu sloturi suplimentare sau o baterie. Transformer Book Trio este ceea ce Asus numeste o statie PC, un calculator complet, independent, care are nevoie doar de un monitor.

Partea de tableta a Transformer Book Trio are un ecran FullHD IPS de 11,6 inci, cu un unghi larg de vizualizare de 178 de grade. Ruleaza un procesor low-power Intel Atom, care a fost, probabil, upgradat de la Z2580 de 2.0 GHz (versiunea prezentata in iunie). Capacitatea de stocare este de 64GB si ruleaza sistemul de operare Android 4.2.

Statia PC, desi numindu-o astfel ii facem un mare deserviciu, are un procesor Intel Core i5 sau i7. Designul este unul metalic, cu tastatura luminata. Are o capacitate de stocare de pana la 1 TB, care poate fi folosita si de tableta. Un ecran extern poate fi atasat prin intermediul unui Mini DisplayPort sau unui port micro-HDMI.

Tableta poate actiona ca un ecran pentru sistemul de operare Windows 8 care ruleaza pe statia PC, o simpla apasare a tastei „Trio” de pe tastatura permitand instantaneu comutarea intre cele doua sisteme de operare.

Posibilitatile de conectivitate ale tabletei includ WiFi 802.11ac si Bluetooth 4.0, in timp ce statia PC dispune de WiFi 802.11n si Bluetooth 3.0.

Compania nu a mentionat pretul de vanzare si nici data la care acest dispozitiv va fi disponibil.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.