Avast a lansat actualizarea 2014 pentru toate produsele sale de securitate. Acest ghid va ofera informatii utile pentru a va ajuta sa descarcati, instalati si utilizati solutia antivirus.

Descarcare
Legaturile oficiale de download sunt catre download.com pentru toata linia de produse software oferite; Download.com are o reputatie buna oferind solutii optime de download.

Avast Free Antivirus 2014 poate fi descarcat si direct de pe siteul oficial avast.com accesand legaturile de mai jos:

Instalarea
Este esential sa selectati „Custom Installation” ca optiune de instalare a pachetului de securitate. Daca nu selectati o instalare personalizata atunci procesul va instala module, extensii browser, gadgeturi desktop si alte utilitati optionale pe care nu le veti folosi ulterior. Mai important, aceste utilitati extra vor folosi resurse de sistem in timp ce ruleaza afectandu-va astfel rularea optima a sistemului de operare.

Ce contine pachetul de instalare:

 • File Shield: Protectie in timp real. Scaneaza fisierele in timp ce ruleaza pe PC.
 • Web Shield: Securitate pentru traficul web. Scaneaza adresele URL si le poate bloca.
 • Mail Shield: Scaneaza mesajele email pentru fisiere daunatoare sau SPAM.
 • Browser Protection: O extensie browser pentru reputatii ale paginilor web.
 • Software Updater: Verifica pachetul software instalat si il actualizeaza.
 • Avast Remote Assistance: Controlati un PC dintr-o locatie la distanta.
 • SecureLine: Un serviciu VPN (Virtual Private Network) incorporat in produsele Avast/ Este disponibil pentru 7.99$ lunar sau 5.99$ daca este platit anual/ Este oferita o versiune de test de 3 zile.
 • RescueDisk: Va permite crearea unui CD/DVD/USB Flash bootabil permitandu-va o scanare/curatare a sistemului offline.
 • Browser Cleanup: Poate inlatura extensii, toolbar sau pluginuri din Browser.
 • Avast Gadget: Un gadget pentru desktop ce afiseaza starea sistemului de securitate si o lista de optiuni pentru diferite module de scanare.

Inregistrarea produsului
Chiar daca folositi versiunea gratuita a antivirusului Avast Free Antivirus 2014 este necesar sa va creati un cont daca doriti utilizarea lui dupa cele 30 de zile de test oferite. Inregistrarea este gratuita dar obligatorie. Va puteti inregistra direct din cadrul aplicatiei sa va puteti crea un cont pe site-ul avast.com .

Dezactivati vocea in Avast
Avast va va notifica folosind o voce cand anumite operatii sunt finalizate. Acest lucru poate fi placut la inceput dar va ajunge sa fie un mic stres. Daca doriti dezactivarea vocii puteti merge la „Settings > Appearance” si faceti dezactivati optiunea „Enable Avast Sounds” sau doar dezactivati vocea facand click pe optiunea vocii.

Dezactivarea protectiei si dezinstalarea modulelor
Puteti dezactiva anumite module in setarile suitei de securitate. Este posibil sa dezactivati toate modulele de securitate din „Active Protection” de exemplu in timp ce alte module din aplicatie nu vor fi dezactivate. Este necesar sa rulati programul de dezinstalare/modificare a suitei pentru a inlatura anumite module ce nu le folositi sau chiar puteti adauga anumite module ce nu au fost instalate initial.

Excluderea de fisiere, locatii si adrese web
Puteti exclude diferite locatii de pe PC sau adrese URL din scanarea antivirusului. Acest lucru este util daca antivirusul gaseste anumite fisiere ca fiind infectate cu toate ca stiti ca nu sunt. Puteti seta aceste optiuni accesand „Settings > Antivirus > Exclusions„.

Excluderile sunt disponibile pentru toate scuturile de protectie ce ruleaza pe sistem. Atat File System Shield cat si Web Shield suporta excluderi asa ca puteti adauga fisiere sau adrese de pe web pentru ca antivirusul sa le ignore.

Blocati raportarea catre Avast

Daca nu doriti sa oferiti informatii legate dde securitate catrea Avast atunci puteti dezactiva acest lucru accesand „Settings > General„.

Silent/Gaming Mode
Acest mod micsoreaza notificarile si alertele in timp ce rulati aplicatii in mod full screen pe sistem. Este necesar sa fie activat: „Settings > General„.

Curatarea automata a fisierelor tip Log

Daca doriti sa pastrati fisiere tip LOG (inregistrarea activitatilor programului) pentru o perioada mai lunga de timp atunci este necesar sa dezactivati curatarea automata a acestor fisiere. Avast va sterge toate aceste fisiere ce sunt mai vechi de 30 de zile. Pentru a dezctiva curatarea automata accesati: „Settings > Maintenance” si fie cresteti intervalul de timp fie dezactivati curatarea automata.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

2 comentarii

 1. Avatar of Nelutu

  Salut, folosesc avast din totdeaua. Am o versiune din 2012 si cand o instalez pe un sistem nou de operare ii dau un update la program. Acum, updatandu-se la versiunea din 2014 imi blocheaza accesul pe site-uri. Cauze?

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.