Viteza transferului de date este cu siguranta in crestere. Este usor sa ne gandim doar la imbunatatiri ale componetelor hardware si retele ca o necesitate a utilizatorilor pentru conexiune de date de mare viteza.

Fara un cablu capabil sa poarte datele intre doua calculatoare si abilitatea de a trimite date prin intermediul unei retele catre alte unitati de procesare, un sistem de calcul este foarte limitat. Nu conteaza cate date detine un supercalculator daca nu puteti extrage datele din acesta. Intel a prezentat noile cabluri ce pot ajuta datacenterele si supercalculatoarele sa obtina o performanta mai buna.

Noile cabluri dezvoltate de Intelpot suporta viteze de transfer de pana la 800Gbps. Acestea sunt bazate pe tehnologia Intel Silicon Photonics ce pot sustine pana la 25Gbps pe un singur fir.Fiecare cablu este alcatuit din patru pachete a cate 16 fire oferind un total de 64 de fire.

32 dintre fire sunt pentru transmiterea de date iar 32 sunt pentru receptie. Intel a facut un parteneriat cu Corning pentru a dezvolta firele folosite in cablu iar acestea vor ajunge in curand pe piata. Cablurile vor fi disponibile in optiuni cu 8, 16, 32 sau 64 de fire. Pretul cablurilor nu a fost anuntat dar acestea, cu siguranta, nu sunt ieftine.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.