Free cookie consent management tool by TermsFeed

Canonical lanseaza noi versiuni ale Ubuntu la fiecare 6 luni dar versiunile ce beneficiaza de suport indelungat (LTS) sunt lansate odata la doi ani, urmatoare data de lansare este in luna Aprilie.

Daca nu doriti sa asteptati puteti descarca versiunea finala beta a Ubuntu 14.04 LTS sub numele de cod Trusty Tahr: aici.

Canonical ofera cel putin cinci ani de suport pentru versiunile LTS iar dezvoltatorii accentueaza stabilitatea. Aceasta este prima data cand toate versiunile comunitatii Ubuntu (inclusiv Ubuntu Desktop, Xubuntu, Lubuntu, Ubuntu Gnome si Kubuntu) au fost aprobate pentru a primi statutul LTS – desi unele versiuni vor primi suport pentru 3 ani ci nu 5.

Versiunea beta necesita cateva im,bunatatiri pana la lansarea oficiala dar sunt cateva functionalitati in aceasta versiune ce merita o atentie.

De exemplu, suport TRIM pentru disck-urile SSD de la Intel si Samsung ce va ajuta la imbunatatirea duratei de viata a SSD-urilor, suport imbunatatit pentru tehnologia graphics-switching Nvidia Optimus si actualizari la interfata Unity, suport imbunatatit pentru ecranele ce suporta rezolutii mari si o lista mai mare de aplicatii implicite incluzand Firefox, LibreOffice si altele.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.