Google a lansat de cateva zile noua versiune al popularului sistem de operare mobil: Android 4.4 KitKat, noua versiune aduce mai multe functionalitati telefonului dar si un nou Launcher: Google Experience Launcher – un front-end pentru Google Search. Google Search va ofera mai multe informatii pe ecranul telefonului.

Google Search se actualizeaza prin intermediul Google Play Store si inseamna ca orice nou dispozitiv ce vine cu Google Apps (chiar si personalizatele telefoane ca S4 si HTC One) vor putea avea instalate Google Now pentru o noua experienta web oferita de Google.

Noile functionalitati de la Google sunt integrate in sistemul de operare iar sistemele personalizate vor trebui sa le integreze intr-un fel sau altul. Google Search este disponibil pentru descarcare in Play Store iar noile sale functionalitati (integrarea Google Now) sunt disponibile pentru orice telefon ce ruleaza Android 4.1 sau mai nou.

Ce ofera Google Now?
Google Now afiseaza mai multe „Carduri” ce va ofera diferite informatii: distantele parcurse, timpul pana la locul de munca in functie de trafic, informatii despre vreme, evenimente in apropiere, stiri sportive si multe altele. Google Now ofera cautari voce, cautarea se face prima data pentru serviciile din apropiere (distanta fata de dispozitiv).

Mesajele text (SMS)
Odata cu noua versiune Android 4.4, noua aplicatie implicita pentru mesajele text va fi Hangouts. Google a hotarat sa uneasca doua aplicatii intr-o singura aplicatie ce ofera servicii de trimitere mesaje atat text prin serviciul mobil cat si mesajele pe web prin serviciul Hangouts. Puteti folosi si o alta aplicatie pusa la dispozitie pentru trimiterea de mesaje text.

Noul dialer
Google a adus schimbari si aplicatiei de formare si apelate a numerelor. O functie noua adaugata este aceea ca poate fi folosita ca „pagini aurii”, puteti face cautari pentru diferite servicii din apropiere si a le apela direct din aplicatia de formare a numerelor. Dialerul din Android 4.4 organizeaza lista de apeluri si contacte in functie de numerele sau persoanele contactate mai des.

Pentru unii utilizatori, integrarea serviciilor Google mai mult decat erau in noul sistem de operare poate parea un lucru rau dar pentru unii este incitant si folositor. Android 4.4 KitKat oefar operatii multitasking mai rapide, bara de stare este ascunsa in modul full-screen.

Alte noutati din Android 4.4 KitKat:

  • un nou client pentru email care este mai atragator decat precedentul dar si mai usor de folosit
  • Google Calendar
  • suport pentru Chromecast
  • un redesign al aplicatiei Downloads
  • imbunatatiri touchscreen pentru viteza mai mare de procesare
  • informatii despre apelant/apelat mai mici
Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.