Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și Google au anunțat în mod oficial un parteneriat ce are ca scop dezvoltarea automobilelor autonome. Tehnologiile prototip pentru automobilele autonome vor fi integrate de către Google în minivan-ul hibrid Chrysler Pacifica, viitoarele modele din 2017.

Aceasta este prima dată când Google încheie un parteneriat direct cu un producător auto.

Chrysler va produce aproximativ 100 de minivan-uri Pacifica, special construite pentru a se acomoda cu suita de senzori și unități de calcul necesare tehnologiei dezvoltată de Google. O mare parte din echipele de ingineri vor merge într-o nouă locație din SUA pentru a lucra la hibridele Pacifica.

Sarcinile se vor împărți în funcție de experiență – Google se va ocupa de integrarea tehnologiilor ce vor face automobilele autonome iar Chrysler va lucra la modificarea verhiculelor.

Google va testa modelele hibride Chrysler Pacifica pe pistele din California înainte de a le rula pe drumurile publice. Alte automobile ale companiei deja acumulează distanțe impresionante pe drumurile din California, Texas, Washington sau Arizona.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.