Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cine este Ghost of Kyiv sau Fantoma din Kiev? Se presupune ca este un pilot ucrainean care zboara cu un MiG29 – Fulcrum. Acesta a devenit viral pe retelele de socializare, desi, identitatea sau cele 6 avioane inamice distruse nu au fost confirmate inca de catre surse guvernamentale.

Poate fi doar o miscare de propaganda menita sa aduca speranta in randul ucrainienilor aflati sub asediul trupelor ruse, dar povestea este deja virala. Exista deja o pagina de Wikipedia cu numele „Ghost of Kyiv” si aproape toate publicatiile internationale au materiale despre „Cine este Ghost of Kyiv”.

https://youtu.be/G-oPD7hBxgA

Iata, pe scurt, povestea celui supranumit Ghost of Kyiv: conform materialelor distribuite masiv pe internet, acesta ar fi un pilot MiG29 Fulcrum. Acesta ar fi doborat 6 avioane rusesti: doua Su-35 Flankers, un Su-27 Flanker si un avion MiG-29 Fulcrum. De asemenea, se pare ca acesta ar mai fi distrus inca 2 avioane de atac la sol de tipul SU – 25 Frogfoots.

mig 29 fulcrum Ghost of Kyiv
MiG-29 Fulcrum – Avionul de vanatoare pilotat e Ghost of Kyiv

Daca cele 6 tinte distruse s-ar confirma, atunci Gost of Kyiv, conform conventiilor recunoscute pentru razboaiele aeriene, ar fi primul As din razboiul din Ucraina.

Su 35 Flanker doborat de Ghost of Kyiv
SU-35 Flankers – 2 dintre tintele distruse de Ghost of Kyiv

Totusi, cum avertizau internautii in postarile despre cine este Ghost of Kyiv, ar fi destul de improbabil ca un avion de tipul MiG29 sa poata sa distruga toate tintele in timpul aceluiasi zbor, pentru ca nu poate transporta armament suficient.

Sursele guvernamentale de la Kiev au anunat deja ca sapte avioane rusesti au fost doborate in spatiul aerian al Ucrainei alaturi de alte sase elicoptere.

“Adevarat sau nu, EXACT de astfel de povesti are nevoie rezistenta in acest moment” a scris un utilizator pe Twitter.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.