Motorola nu este singura companie ce lucreaza la un design pentru un smartphone modular, smartphone ce se poate upgrada cu usurinta schimand componente ca: memorie, camera foto, spatiul de stocare si chiar si modulul de procesare. ZTE a prezentat un nou concept denumit Eco-Mobius ce ar putea permite upgrade-ul unui telefon sau tableta fara a schimba intreg dispozitivul.

Eco-Mobius este momentan o idee conceputa din pachete mici. ZTE nu este pregatita sa prezinte un model functional si chiar si modelul demo nefunctional prezentat la CES se afla intr-o carcasa de sticla. Modelul prezinta felul in care ar putea functiona un astfel de smartphone. Orice componenta a telefonului se poate schimba individual pur si simplu deschizand carcasa si inlocuind modulele.

Modelul demo are chiar si doua module pentru baterie. ZTE nu a spus ca va lansa un produs actual bazat pe designul Eco-Mobius dar cu siguranta compania se gandeste la asta. Un astfel de proiect ar permite utilizatorilor sa isi pastreze telefoanele mai mult timp si va aduce venituri importante pentru ZTE din productia de module ce pot fi inlocuite.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.