Free cookie consent management tool by TermsFeed

Inca din 2005, conferinta anuala organizata de Wikimedia: Wikimania a traversat lumea, ajungand in Germania, SUA (de doua ori), Taivan, Egipt, Argentina, Polonia, Israel si – luna viitoare – Hong Kong. In timp ce noutatile au fost dezvaluite cu luni in urma, la evenimentul Fintech Accelerator Level39 din Londra a fost anuntata oficial Wikimania 2014 si locatia sa.

Aceasta conferinta se axeaza pe utilizatorii Wikipedia dar si a altor proiecte wiki operate de Fundatia Wikimedia incluzand Wiktionary si Wikimedia Commons si urmareste probleme legate de colaborare, software open-source si alte subiecte pe aceste teme.

Evenimentul din Londra se va tine la The Barbican Centre pe 6-10 August si peste 10000 de persoane vor pasi pragul evenimentului. La conferinta din 2014 va tine un discurs Jimmy Wales – fondatorul Wikipedia dar si:

  • Clay Shirky, autorul “Cognitive Surplus” si profesor la New Media din NYU
  • Lawrence Lessig, autorul “Free Culture” si profesor la Harvard Law School
  • Cory Doctorow, activist pentru drepturile digitale si director formator la Electronic Frontier Foundation
  • Danny O’Brien, jurnalist si co-fondator la Open Rights Group
  • Nina Paley, animator si artist la QuestionCopyright.org

Organizarea conferintei va fi pusa pe umerii a doi voluntari: James Knight, International Development la TechHub si Ed Saperia, Creative DIrector la Shoreditch agency Original Content Londra.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.