Conferinta anuala Wikimedia: Wikimania vine la Londra in 2014

Inca din 2005, conferinta anuala organizata de Wikimedia: Wikimania a traversat lumea, ajungand in Germania, SUA (de doua ori), Taivan, Egipt, Argentina, Polonia, Israel si – luna viitoare – Hong Kong. In timp ce noutatile au fost dezvaluite cu luni in urma, la evenimentul Fintech Accelerator Level39 din Londra a fost anuntata oficial Wikimania 2014 si locatia sa.

Aceasta conferinta se axeaza pe utilizatorii Wikipedia dar si a altor proiecte wiki operate de Fundatia Wikimedia incluzand Wiktionary si Wikimedia Commons si urmareste probleme legate de colaborare, software open-source si alte subiecte pe aceste teme.

Evenimentul din Londra se va tine la The Barbican Centre pe 6-10 August si peste 10000 de persoane vor pasi pragul evenimentului. La conferinta din 2014 va tine un discurs Jimmy Wales – fondatorul Wikipedia dar si:

  • Clay Shirky, autorul “Cognitive Surplus” si profesor la New Media din NYU
  • Lawrence Lessig, autorul “Free Culture” si profesor la Harvard Law School
  • Cory Doctorow, activist pentru drepturile digitale si director formator la Electronic Frontier Foundation
  • Danny O’Brien, jurnalist si co-fondator la Open Rights Group
  • Nina Paley, animator si artist la QuestionCopyright.org

Organizarea conferintei va fi pusa pe umerii a doi voluntari: James Knight, International Development la TechHub si Ed Saperia, Creative DIrector la Shoreditch agency Original Content Londra.

Citește și alte articole:

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *