Free cookie consent management tool by TermsFeed

Documentele pdf pot contine informatii la care nu doriti sa aiba oricine acces. De aceea, noi va oferim un ghid despre cum sa protejezi prin parola un document pdf.

Document>Proprietati>Securitate

Foto 1

Deschideti documentul pdf pe care doriti sa il protejati folosind Adobe Acrobat pe care il putetu descarca gratuit dand clic aici. Odata documentul deschis, faceti clic pe „File” din coltul din stanga sus al ecranului. Faceti clic pe „Properties”. Odata deschisa fereastra Properties, mergeti la „Security” (Foto 1). Presupunand ca folositi optiunile implicite, toate optiunile de securitate ar trebui sa fie setate pe „Allowed”. Asta este ceea ce doriti sa schimbati.

Metoda de securitate

Foto 2

Faceti click pe sageata din dreptul optiuni „No Security”, care va deschide un nou meniu (Foto 2). Apoi, selectati „Password Security”.

Setari parola

Foto 3

Dupa ce ati selectat Password Secrity, o noua fereastra se va deschide. Aceasta fereastra contine toate setarile necesare pentru securizarea parolei. Aici puteti alege optiunile de compatibilite. Alegand „Adobe 7.0 si versiuni mai noi” este cel mai sigur. Daca doriti ca motoarele de cautare sa gaseasca documetul protejat de parola, puteti selecta “Encrypt all document contents except metadata” (Criptarea intregului continutul al documentelui cu exceptia metadatelor).

Apoi, faceti clic pe casuta din partea stanga a textului “Require a password to open the document” (Solicita parola pentru deschiderea documentului) si alegeti o parola. Daca doriti sa faceti cunoscuta aceasta parola si altor persoane, atunci aveti grija sa nu fie una pe care o folositi in mod frecvent. Versiunile recente ale Adobe va vor spune cat de usor de spart este parola aleasa de dumneavoatra. Alegeti o parola care sa nu fie usor de ghicit si asigurati-va ca contine atat litere mici, cat si mari, dar si cifre.

Restrictionarea editarii si printarii

Foto 4

In general, nu este nevoie sa va parolati documentul in ceea ce priveste editarea si printarea, insa pot fi cazuri in care veti dori acest lucru.

Daca este cazul, atunci iata ce trebuie sa faceti. Faceti clic pe casuta de langa “Restrict editing and printing of the document” (Restrictioneaza editarea si printarea documetului) (Foto 4). Astfel veti putea seta o parola. Daca doriti ca alte persoane sa vada documentul, dar sa nu-l poata edita sau printa, atunci asigurati-va ca cele doua parole difera. In aceasta sectiune puteti seta si rezolutia maxima la care veti putea printa documentul, asta in cazul in care doriti sa va bucurati doar dumneavoastra de un print de calitate.

Puteti seta si posibilitatile de editare. Iata care sunt variantele.

  • Inserare, stergere si rotire pagini. Aceste optiuni ofera posibilitatea celui care are acces la document sa stearga parti din document, sa adauge pagini si sa le roteasca.
  • Comentarii, completare spatii si semnare document. Ofera posibilitatea inserarii comentariilor, completarea spatiilor goale si semnarea electronica a documentelor.
  • Orice modificari, cu exceptia extragerii de pagini. Aceasta permite altora sa faca toate modificarile necesare in document, cu exceptia stergerii textului deja existent.

Nu in ultimul rand, puteti, de asemenea, face clic pe casetele din partea de jos, care permit copierea textului / imaginii. Daca ati selectat mai devreme optiunea “Any except extracting pages” (Orice cu exceptia extragerii paginilor), nu uitati ca veti permite oricui copierea textului / imaginii intr-un alt document pentru folosirea in scopuri proprii.

Share.

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.