Free cookie consent management tool by TermsFeed

Chiar dacă sistemul de operare iOS are deja încorporate mecanisme puternice de protecție împotriva programelor malware, asta nu înseamnă că iPhone-ul sau iPad-ul tău este complet ferit de atacuri cibernetice sau alte scenarii neplăcute. Există încă multe website-uri cu potențial malițios, chiar dacă în aparență par sigure și certificate SSL, reclame plasate strategic, link-uri care conțin viruși, iar navigarea online, în condiții de siguranță subliminală, dă undă verde oricui încearcă să profite de un software deficitar când vine vorba de apărare și securitate. Știm că, datorită tehnicilor folosite de Apple (cum ar fi confidențialitatea diferențiată), dispozitivele Apple trimit de 10 ori mai puține date către companie decât dispozitivele Android către Google. Datorită modelului de afaceri al companiei Apple, care constă în vânzarea de hardware foarte profitabil, compania nu are nevoie să extragă date despre utilizatorii săi pentru a se finanța și face bani.

Aplicațiile pentru securizarea datelor pe iPhone sunt esențiale pentru toată lumea, nu doar pentru cei care pun preț pe confidențialitate. Dacă ți-ai pierdut vreodată telefonul, ți-a fost furat, ai găsit persoane furișându-se prin pozele tale, ți-a fost spart un cont de social media sau alte chestii de acest gen, dacă a fost infestat cu spyware (program spion), și bănuiești scenariul în care confidențialitatea ta de utilizator a fost compromisă, atunci cu siguranță ar trebui să-ți criptezi mai bine datele, să depistezi mult mai ușor urmăritorii online și paginile malițioase, să-ți gestionezi în siguranță parolele. De altfel, probabil ți-ai securizat deja iPhone-ul cu un cod de acces, un Touch ID sau Face ID. Dar dacă totuși te îngrijorează faptul că persoanele rău intenționate ar putea avea acces galeria media, contactele, mesajele, parolele, fișierele și alte informații personale, atunci ar trebui să-ți securizezi mult mai bine dispozitivul. Așadar, iată top aplicații pentru securizarea datelor pe iPhone, într-o ordine nespecifică, deoarece fiecare are avantaje.

Aplicații iPhone antifurt

Dacă ți-ai pierdut vreodată telefonul, probabil știi cât de frustrant, enervant și trist e acest lucru. Simplul gând că întreaga ta identitate este expusă (rețelele sociale, contactele, mesajele, fotografiile) te face să intri imediat în panică. Siguranța dispozitivului tău nu înseamnă să te gândești doar la securitatea cibernetică, ci și la cea fizică.

Într-adevăr, hackerii fac, în general, rău de la distanță, dar cineva îți poate fura iPhone-ul într-o singură secundă, fără să-ți dai seama. Ori, evident, îl poți pierde din greșeală. Înainte de a trece la securitatea software-ului, aceste aplicații antifurt iPhone sunt esențiale pentru dispozitivul tău.

Find My iPhone

Această aplicație îți poate livra date exacte privitoare la locația iPhone-ului tău, în cazul în care acesta a fost furat sau pierdut. Poți bloca, de la distanță, dispozitivul și poți șterge toate datele personale de pe el, în cazul în care bănuiești că a fost furat. De asemenea, dacă crezi că l-ai pierdut undeva prin casă, poți reda un sunet la volum maxim pentru a-l localiza mai ușor, chiar dacă acesta este pe modul silențios.

Ce este Aplicația Find My iPhone
Această aplicație îți poate livra date exacte privitoare la locația iPhone-ului tău

Lookout

Este o aplicație extrem de complexă și practică, putând face o copie de siguranță a datelor personale și te poate înștiința unde este telefonul tău, înainte ca bateria acestuia să se descarce. Astfel, dacă știi că-l ai la îndemână, dar nu are baterie, tot îl poți găsi. În cazul în care a fost furat, măcar știi că datele au fost șterse și fotografiile personale sunt securizate.

Ce este Aplicația Lookout
Lookout este o aplicație extrem de complexă și practică

Duo Mobile

Nu am putut să nu includem Duo Mobile în top aplicații pentru securizarea datelor pe iPhone, deoarece oferă un proces inteligent de autentificare cu doi factori pentru a te asigura că datele tale sunt sub protecție maximă. Duo Mobile presupune securizarea dintr-o perspectivă de încredere zero, care utilizează politici de acces granular și contextual pentru a limita expunerea informațiilor.

Ce este Aplicația Duo Mobile
Aplicația Duo Mobile presupune securizarea dintr-o perspectivă de încredere zero

Locker

Aplicația Locker îți permite să-ți stochezi pozele, notițele, fișierele și alte aplicații în mecanismului de protecție Face ID, Touch ID sau PIN. De asemenea, pictograma aplicației poate fi ușor „mascată” în cea a unui cronometru, calculator, calendar sau chiar joc. Așadar, acestea vor fi mult mai puțin predispuse spre a fi găsite și accesate de alte persoane.

Ce este Aplicația Locker
Aplicația Locker folosește mecanismul de protecție Face ID, Touch ID sau PIN

Note Lock

Note Lock îți permite să-ți ascunzi notițele, putând astfel păstra un jurnal pe telefon în care să-ți notezi parolele, PIN-urile și alte date personale, deoarece, pentru a fi accesată, folosește protecția prin cod de acces. În cazul în care cineva încearcă să se autentifice, dar pune un cod greșit, vor fi salvate ora, data și o fotografie a persoanei respective.

Ce este Note Lock
Note Lock îți permite să-ți ascunzi notițele

Aplicații iPhone pentru criptarea mesageriei

Pentru cei care caută aplicații de securizare iPhone care să țină la depărtare hackerii, furnizorii de internet și alți curioși în ceea ce privește mesajele tale, atunci o aplicație de criptare a mesageriei pentru iPhone este ceea ce-ți trebuie. Acestea sunt potrivite pentru orice vrea să știe că mesajele sale personale sunt private, indiferent dacă ceea ce faci este legal, etic și în conformitate cu legislația: confidențialitatea este esențială.

Signal

Signal Private Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie instantanee criptată și apeluri vocale criptate ce are sursă cod deschisă, disponibilă pentru IOS și Android. Aplicația folosește un protocol de criptare foarte avansat de tip end-to-end, ceea ce permite securizarea tuturor tipurilor de conversație între utilizatorii Signal. Programul poate fi folosit pentru a primi și trimite mesaje criptate, mesaje in grup, atașamente și mesaje media. Utilizatorii pot verifica singuri confidențialitatea conversației prin compararea amprentele.

Ce este aplicația Signal
Signal este o aplicație gratuită de mesagerie instantanee criptată și apeluri vocale criptate

Wickr Me

O altă aplicație de criptare a mesageriei, apelurilor vocale, înregistrărilor, imaginilor și clipurilor video trimise. Este utilizată de foarte multe persoane și îți oferă control deplin asupra utilizatorilor care au acces la conținutul și datele tale, precum și asupra duratei de timp în care o pot face.

Ce este Aplicația Wickr Me
Aplicația Wickr Me este aplicație de criptare a mesageriei, apelurilor vocale, înregistrărilor, imaginilor și clipurilor video trimise

Dust

În același mod precum aplicațiile de mai sus, îți oferă criptare end-to-end care asigură că mesajele pe care le trimiți sunt vizibile doar pentru tine și persoana care le primește, deci pentru nimeni altcineva. Alte persoane nu pot vedea ce vorbiți, scrii, pentru confidențialitate maximă.

Ce este Aplicația Dust
Aplicația Dust, îți oferă criptare end-to-end

Aplicații iPhone pentru securizare software

Probabil cel mai important și util tip de aplicații pentru securizare sunt cele care au grijă de experiența ta de navigare online, deoarece acest „mediu” presupune cele mai multe lacune de securitate, deci numeroase breșe prin care persoanele rău intenționate pot avea acces la conținutul telefonului tău. Pentru a evita compromiterea datelor, funcționalității și integrității iPhone-ului tău, instalează-ți (măcar) una din aplicațiile de mai jos.

Bitdefender Mobile Security

Unul dintre cele mai bune programe antivirus pentru iOS, aplicația mobilă fiind special concepută pentru a-ți păstra datele sensibile în siguranță, oferind protecție maximă împotriva amenințărilor, cu un impact minim asupra bateriei. Această aplicație filtrează traficul și blochează ceea ce ar putea prezenta potențial amenințător. De asemenea, include un strat de criptare care protejează datele împotriva manipulării necorespunzătoare. De asemenea, oferă un VPN care securizează tot traficul tău în rețelele publice, precum și instrumente de protecție a confidențialității.

Ce este Bitdefender Mobile Security
Aplicația Bitdefender Mobile Security, special concepută pentru a-ți păstra datele sensibile în siguranță

Webroot Mobile Security

Aplicația îți securizează navigarea online, identifică instant website-urile malițioase, oferă protecție împotriva phishing-ului sau a altor chestii de acest gen. Efectuează scanări și actualizări fără a-ți încetini telefonul sau a-i consuma bateria, blocând în mod eficient amenințările malware înainte ca acestea să-ți pătrundă în telefon. Aplicația valorifică puterea inteligenței artificiale și a învățării automate pentru a bloca orice tip de amenințare mobilă.

Ce este Webroot Mobile Security
Aplicația Webroot Mobile Security îți securizează navigarea online, identifică instant website-urile malițioase

Norton Mobile Security

Probabil cel mai notabil nume din industrie, Norton are peste 20 de milioane de utilizatori la nivel global. Norton Mobile Security oferă funcții utile, cum ar fi filtrarea mesajelor text care sunt spam, protecție împotriva tentativelor de phishing, notificări pentru orice rețea Wi-Fi nesigură, ocupându-se, de asemenea, în mod automat de vulnerabilitățile unui dispozitiv. Evident, îți oferă protecție web care te împiedică să accesezi site-uri malițioase și infectate. O caracteristică unică este monitorizarea Dark Web, care te avertizează că datele tale au fost implicate într-o scurgere de informații. Dispune, de asemenea, de instrument VPN.

Ce este Aplicația Norton Mobile Security
Aplicația Norton Mobile Security, cu peste 20.000.000 de utilizatori în întreaga lume

McAfee Mobile Security

Este o aplicație antivirus iPhone foarte bună, oferind multe funcții, diferite, care-ți asigură securitatea. Funcția de protecție în timp real a aplicației oprește instant amenințările online care încearcă să-ți pătrundă în software-ul telefonului, iar verificările regulate, automatizate, ale sistemului, asigură că nu există atacuri Wi-Fi sau breșe în software. Are și capacitatea de a localiza un dispozitiv (furat, pierdut) prin utilizarea urmăririi GPS și activarea unei alarme de la distanță. Funcția Media Vault protejează fotografiile și videoclipurile cu un cod PIN, făcând automat copii de siguranță pentru toate informațiile de contact.

Ce este McAfee Mobile Security
Aplicația McAfee Mobile Security, o aplicație antivirus iPhone foarte bună cu foarte multe funcții

Mobile Security

Este un software antivirus excelent, include și funcționalități antifurt, pentru back-up, bazându-se pe algoritmi senzoriali nativi pentru a detecta dacă iPhone-ul tău a fost deconectat, conectat la o căști sau mutat din poziția inițială. Îți poți localiza ușor iPhone-ul pierdut, iar funcțiile sale antifurt oferă un cloud dedicat care te ajută să faci o copie de rezervă a datelor. Există și funcția de detectare a apelurilor spam, un manager de parole pentru a-ți stoca datele de identificare, alerte în cazul în care detectează activități malware.

Ce este Aplicația Mobile Security
Aplicația Mobile Security, software antivirus excelent, ce include și funcționalități antifurt

Avast One

Oferă protecție cu funcții suplimentare de confidențialitate, Wi-FI Security (scanează automat conexiunea publică, detectând orice risc de securitate și menținând în siguranță informațiile sensibile), Identity Protection (analizează bazele de date online pentru a găsi orice semn conform căruia parolele tale ar fi fost divulgate, informându-te imediat dacă acestea s-au scurs în mediul online), Photo Vault (criptare) și multe altele.

Ce este aplicația Avast One
Aplicația Avast One, are funcții precum Wi-FI Security, Identity Protection și Photo Vault

MobiShield

MobiShield, o altă aplicație pentru securizare date iPhone, dezvoltat de Trustmobi, este un sistem ”check-up tehnologic”, o aplicație gratuită care-ți caută punctele slabe în sistem, consolidând, în același timp, setările de confidențialitate, pentru a bloca potențialele erori. La fel ca un antivirus clasic, efectuează scanări regulate ale sistemului și te informează cu privire la orice risc de securitate pe care îl identifică. De asemenea, poate fi folosit pentru detectarea vulnerabilităților din conexiunile Wi-Fi publice, monitorizarea traficului mobil și a consumului de date (în timp real), criptarea imaginilor, a fișierelor audio și a altor fișiere cu ajutorul funcției sale ”vault”.

Ce este aplicația MobiShield
Aplicația MobiShield este un sistem ”check-up tehnologic”

Onion Browser

De la creatorii Tor, aplicația de navigare pentru iOS permite să accesezi internetul în maximă siguranță. Este creată de Mike Tigas, open-source și permite accesul la website-uri .onion. De asemenea, blochează în mod automat scripturile, nu stochează cookie-urile și filele, având o mulțime de posibilități de a fi personalizată în funcție de dorințele tale.

Ce este Onion Browser
Onion Browser este aplicația de navigare pentru iOS oferită de creatorii Tor

1Password

Este un fel de manager de parole dezvoltat de AgileBits Inc. care îți oferă posibilitatea de a-ți stoca diverse parole, licențe software și alte informații sensibile într-un seif virtual care este blocat cu o parolă principală protejată prin PBKDF2. În mod implicit, seiful virtual, criptat, este găzduit pe serverele AgileBits în schimbul unei taxe lunare.

Ce este aplicația 1Password
Aplicația 1Password este practic un manager de parole

NordVPN

Este o aplicație iOS care redirecționează și criptează tot traficul de pe web, făcând ca respectiva conexiune să fie privată, deci sigură, prin utilizarea unui protocol de securitate de top. Astfel, experiența ta de navigare online este lipsită de orice tip de risc, plus că primești alerte în cazul în care accesezi ceva cu potențial malware (oricât de nesemnificativ ar fi acesta).

Ce este NordVPN
Aplicația NordVPN, face conexiunile private, redirecționează și criptează traficul de pe web

Acesta este top aplicații pentru securizarea datelor pe iPhone, pe care vi le recomandăm pentru confidențialitate maximă. De asemenea, pentru protecție și mai mare, nu uita să consulți articolul cele mai bune VPN-uri pentru iPhone. Dacă ai și alte recomandări pentru noi, le așteptăm cu interes în secțiunea de comentarii. Nu uita, securitatea online este esențială, iar navigarea în condiții de maximă siguranță te poate scăpa de foarte multe situații neplăcute în care, din păcate, cu toții ne-am putea afla, în lipsa unui sistem de siguranță care să funcționeze în conformitate cu necesitățile de protecție!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.