Free cookie consent management tool by TermsFeed

Thor: Love and Thunder a fost lansat recent în cinematografe. Chiar dacă a divizat opinia fanilor și a criticilor, a ocupat totuși primul loc în box office pentru al doilea weekend consecutiv în Statele Unite. Potrivit Box Office Pro, lungmetrajul a obținut încasări de aproximativ 46 de milioane de dolari în al doilea weekend în cinematografele din SUA, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă de 68% față de debut. În ciuda acestui declin puternic, Thor: Love and Thunder a rămas totuși pe primul loc în fața altor filme nou lansate. În timp ce unii fani au lăudat filmul pentru umorul și acțiunea sa, alții l-au criticat pentru intriga sa întortocheată. În ciuda recenziilor amestecate, Thor: Love and Thunder a reușit totuși să își găsească locul. Însă, rămâne de văzut cât timp își poate menține poziția în top, fiindcă suferă una dintre cele mai mari pierderi box office ale Marvel.

Experții subliniază că scăderea poate fi legată de evaluarea filmului pe site-uri de măsurare a opiniilor precum Rotten Tomatoes și IMDb, dar merită remarcat faptul că cel de-al patrulea film solo al Zeului Tunetului nu este singurul care are o scădere atât de mare în a doua săptămână. Ca date de comparație, Spider-Man: No Coming Home a avut și el o scădere de 68% la box office în al doilea weekend de la lansare, încasările fiind evident mult mai mari în deschidere; Doctor Strange in the Multiverse of Madness a avut o scădere de 67,5%. Pe de altă parte, Eternals și Shang-Chi au avut performanțe mai bune din acest punct de vedere, cu o scădere de 61%, respectiv 52%.

Potrivit Deadline, „Love and Thunder” a suferit o cădere dură și în box office-ul internațional, -59% față de debut. A scăzut mai mult decât Multiverse of Madness (-56% tot internațional). Deadline enumeră problemele cu care s-a confruntat lungmetrajul, cum ar fi valul de căldură din Europa, paritatea dintre euro și dolar și concurența acerbă – Top Gun: Maverick a luat locul lui Thor: Love and Thunder în cinematografele premium de pe unele piețe.

Dar cea mai mare dificultate a filmului „Love and Thunder” în afara granițelor Statelor Unite este aceeași cu care se confruntă și în box office-ul la nivel național: părerea controversată din partea criticilor și a publicului. În timp ce Maverick continuă să meargă bine în ciuda faptului că se află în cinematografe din luna mai, Thor: Love and Thunder suferă scăderi puternice în toate regiunile, ceea ce îi poate afecta foarte rapid viitorul.

Oricum, filmul precedent al lui Odinson, Ragnarok, a obținut 854 de milioane de dolari în 2017 – un total care includea China și Rusia, două piețe care, cel mai probabil, nu vor contribui la încasările din Love and Thunder. Fără aceste țări, Ragnarok are o sumă bună de 718 milioane de dolari, ceea ce s-ar putea să fie încă în limitele posibile ale lui Thor: Love and Thunder.

Despre ce este vorba în Thor: Love and Thunder?

În cel de-al patrulea film solo al lui Hemsworth, eroul din Asgard se află într-o nouă etapă a vieții sale. În timp ce încearcă să se bucure de pensionare, Thor este surprins de un asasin galactic cunoscut sub numele de Gorr, Măcelarul zeilor (Christian Bale).

Neavând nicio cale de scăpare, Zeul Tunetului apelează la ajutorul Regelui Valkyrie (Tessa), al lui Korg (Waititi), al Gardienilor Galaxiei și al fostei sale iubite, Jane Foster (Natalie), noua deținătoare a Mjolnirului, care îi conferă aceleași puteri ca și Thor.

Filmul este regizat de Taika Waititi, câștigător al premiului Oscar, care a realizat scenariul alături de Jennifer Kaytin Robinson. În distribuție sunt Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane Foster), Tessa Thompson (Valkyrie), Christian Bale (Gorr), Chris Pratt (Peter Quill) și același Taika (Korg).

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.