Free cookie consent management tool by TermsFeed

În era internetului, este mai important ca niciodată să vă protejați computerul de viruși și alte programe malware. Software-ul antivirus este conceput pentru a face exact acest lucru și a devenit un instrument esențial pentru oricine folosește un computer. Deși există multe tipuri diferite de software antivirus pe piață, toate au un singur scop: să vă scaneze computerul în căutarea de fișiere potențial dăunătoare și apoi să le elimine. De asemenea, software-ul antivirus poate ajuta la blocarea site-urilor web și a mesajelor periculoase și poate oferi chiar protecție în timp real împotriva noilor amenințări. Cu atât de multe beneficii, nu este de mirare că software-ul antivirus a devenit o necesitate pentru oricine dorește să își păstreze calculatorul în siguranță.

Deși software-ul antivirus este un instrument important pentru a vă menține calculatorul în siguranță, acesta poate fi costisitor. Din fericire, există mai multe tipuri de programe antivirus gratuite. Unele programe antivirus gratuite sunt finanțate din reclame, în timp ce altele sunt proiecte open source dezvoltate de voluntari. Indiferent de modul în care sunt finanțate, programele antivirus gratuite pot oferi o protecție eficientă împotriva programelor malware. De fapt, multe programe antivirus gratuite oferă caracteristici care rivalizează cu cele plătite. Astfel, înainte de a alege un program antivirus gratuit, vă sugerăm să consultați recomandările noastre de mai jos. Am cercetat și testat o serie de programe cu scopul de a vă ajuta să alegeți cel mai bun antivirus gratuit pentru nevoile dumneavoastră. Așadar, iată care sunt sugestiile noastre.

Avast One Essential

Ce oferă Avast One Essential
Avast One Essential este cea mai bună soluție de securitate gratuită

Avast One Essential oferă o protecție completă pentru PC-ul dumneavoastră, inclusiv blocarea virușilor și a programelor malware, protecție firewall și funcții suplimentare de confidențialitate. Cu Avast One Essential, puteți naviga pe internet, puteți efectua tranzacții bancare online și puteți face cumpărături cu încredere, știind că intimitatea dumneavoastră este protejată. În plus, Avast One Essential include un serviciu VPN pentru a vă securiza conexiunile Wi-Fi și un manager de parole pentru a vă ajuta să vă țineți evidența parolelor. Cu toate aceste caracteristici, Avast One Essential este cea mai bună soluție de securitate gratuită pentru dispozitivul dumneavoastră.

De atlfel, Antivirusul gratuit Avast One Essential este unul dintre puținele care funcționează pe platforma macOS. Dispune de diferite grade de protecție pentru dispozitivele Android și iOS. Ediția sa pentru macOS primește scoruri ridicate din partea laboratoarelor de testare independente, iar protecția împotriva ransomware, curățarea urmelor din browser și VPN-ul funcționează la fel de bine și pe Windows. Pe Android, beneficiați de funcții precum antivirus, VPN, curățare a fișierelor nedorite și protecție a confidențialității. Cu toate acestea, unele funcții, cum ar fi protecția camerei web și managerul de parole, sunt disponibile doar în versiunea premium. Înse, per total, AvastOne Essential este un ativirus gratuit excelent pentru cei care au nevoie de protecție fără cheltuieli.

AVG AntiVirus Free

Ce este AVG AntiVirus Free
AVG AntiVirus Free este un program antivirus gratuit bun cu o interfață simplă

AVG AntiVirus Free este un program antivirus gratuit care oferă protecție împotriva programelor malware și a altor amenințări. Este alimentat de aceeași tehnologie ca și antivirusul menționat anterior, care este unul dintre cele mai populare programe antivirus de pe piață. În ceea ce privește protecția împotriva virușilor, AVG este la fel de eficient ca Avast fiindcă a fost achiziționat de acesta în 2016 și include și câteva funcții suplimentare, cum ar fi un modul de protecție web și de distrugere a fișierelor. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că AVG nu este conceput la fel ca Avast și are, de asemenea, o interfață mai puțin atractivă. Cu toate acestea, AVG AntiVirus Free este un program antivirus gratuit bun, care poate oferi o protecție adecvată pentru computerul dumneavoastră.

Pentru mulți utilizatori, protecția antivirus gratuită oferită de Avast și AVG este mai mult decât suficientă. Ambele programe oferă o protecție excelentă împotriva programelor malware și a site-urilor web malițioase și au interfețe ușor de utilizat. Cu toate acestea, există câteva diferențe între cele două care ar putea fi importante de luat în considerare. În primul rând, Avast oferă mai multe funcții decât AVG, inclusiv un firewall și protecție cross-platform. În al doilea rând, AVG are o interfață mai simplă pe care unii utilizatori ar putea să o prefere. În cele din urmă, cel mai bun program antivirus gratuit dintre cele două menționate pentru dvs. va depinde de nevoile și preferințele dvs. specifice.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2022, Bitdefender Antivirus Free for Windows

Bitdefender Antivirus Free for Windows este un program antivirus gratuit
Bitdefender Antivirus Free for Windows oferă o securitate de bază foarte bună

Bitdefender Antivirus Free for Windows este un program antivirus gratuit care oferă protecție de bază pentru computerul dumneavoastră. Deși nu dispune de toate caracteristicile versiunii cu plată, acesta include caracteristici importante pentru a vă asigura protecția în mediul online. Programul include un scaner în timp real care vă va scana computerul de viruși, spyware și alte programe malware. De asemenea, include un scaner de e-mail care va scana e-mailurile primite și trimise pentru a detecta amenințări. În plus, programul are un firewall care vă ajută să vă protejați calculatorul de amenințările de pe internet.

Deși nu beneficiați de o gamă completă de caracteristici întâlnite în produsele antivirus comerciale, Bitdefender Antivirus Free for Windows oferă o securitate de bază foarte bună. Printre funcțiile gratuite se numără un sistem de bază de gestionare a parolelor, o fortificare a desktop-ului pentru o navigare sigură și un mediu de salvare pentru a vă recupera datele în cazul în care sunteți victima unui malware care vă dezactivează Windows-ul sau criptează informațiile private. Astfel, dacă sunteți în căutarea unei protecții antivirus gratuite, Bitdefender Antivirus Free for Windows merită cu siguranță să fie utilizat.

Avira Free Security

Avira Free Security oferă protecție împotriva programelor malware, spyware și adware
Avira Free Security este un program antivirus gratuit decent, cu câteva funcții suplimentare utile

Avira Free Security este un program antivirus gratuit care oferă protecție împotriva programelor malware, spyware și adware. Programul include, de asemenea, un manager de parole simplu, un detector de oferte pentru cumpărături și o prevenire activă a trackerelor din reclame, precum și un VPN cu lățime de bandă limitată și un verificator al setărilor de confidențialitate. Versiunea gratuită a Avira este destul de basic, dar oferă unele caracteristici pe care alte programe gratuite nu le oferă, așa cum am menționat deja un detector de oferte pentru cumpărături și împiedicarea trackerelor din a vă urmări dispozitivul. Cu toate acestea, programul nu include niciun fel de proces automatizat care să analizeze aplicațiile vulnerabile în mod automat, așa că va trebui să scanați totul manual. Cu toate acestea, per total, Avira Free Security este un program antivirus gratuit decent, cu câteva funcții suplimentare utile.

Microsoft Defender Antivirus

Microsoft Defender Antivirus oferă protecție de bază împotriva programelor malware
Microsoft Defender Antivirus este un antivirus gratuit potrivit în cazul în care nu doriți să instalați programe terțe pentru a spori securitate dispozitivului dumneavoastră

Microsoft Defender Antivirus este un software antivirus gratuit de la Microsoft. Dacă nu dispuneți de un program care oferă protecție de la o terță parte sau dacă abonamentul la antivirus expiră, Microsoft Defender poate fi o variantă bună. Acesta oferă protecție de bază împotriva programelor malware, deși eficacitatea sa este uneori pusă la îndoială. Cu toate acestea, în testele noastre practice, se descurcă adesea destul de bine. Versiunea actuală vine cu o nouă consolă de gestionare a amenințărilor și vulnerabilităților și alte beneficii dacă vă abonați la Microsoft 365. În rest, este gratuit.

Per total este un program decent, care face o treabă bună în ceea ce privește protecția PC-ului împotriva programelor malware, dar nu este alegerea noastră de top. În testele independente, obține scoruri bune pentru protecția împotriva virușilor și a altor programe malware, dar nu se descurcă la fel de bine ca alte programe antivirus gratuite. Dar, are o mulțime de caracteristici pe care le veți găsi doar în programele antivirus plătite, cum ar fi protecția în timp real, actualizări automate și suport pentru mai multe limbi. Cu toate acestea, îi lipsesc unele caracteristici pe care noi le considerăm esențiale, cum ar fi un serviciu VPN și controlul parental. Însă, per total, Microsoft Defender Antivirus este un program antivirus gratuit bun, în special atunci când nu doriți să instalați sau nu aveți timpul necesar pentru a descărca și configura programe terțe de protecție.

Întrebări frecvente

Antivirus gratuit sau plătit?

Atunci când vine vorba de alegerea unui program antivirus, există două opțiuni principale: gratuit sau plătit. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, așa că este important să luați în considerare nevoile dvs. înainte de a lua o decizie. Programele antivirus gratuite oferă adesea funcții de bază, ceea ce le face ideale pentru utilizatorii cu nevoi de securitate simple. Cu toate acestea, de obicei, le lipsesc funcții precum protecția în timp real și eliminarea imediată a malware, care pot fi esențiale pentru utilizatorii mai avansați. Programele antivirus cu plată oferă, în general, o protecție mai cuprinzătoare, dar pot fi costisitoare și pot include funcții de care nu aveți nevoie. În cele din urmă, cea mai bună alegere pentru dvs. va depinde de bugetul dvs. și de nevoile dvs. de securitate.

Este un antivirus gratuit suficient de bun?

Un program antivirus gratuit este o soluție suficient de bună pentru majoritatea utilizatorilor. Deși este adevărat că versiunile gratuite nu au toate dotările și facilitățile celor cu plată, acestea sunt totuși foarte eficiente în protejarea PC-ului împotriva programelor malware. În plus, programele antivirus gratuite sunt, de obicei, mult mai simplu de utilizat și nu necesită atât de multe cunoștințe tehnice pentru a fi puse în funcțiune. Cu toate acestea, dacă sunteți un utilizator experimentat sau dacă aveți informații sensibile pe computer, ar fi bine să vă gândiți să investiți într-un program antivirus plătit. Programele plătite oferă de obicei mai multe funcții și o protecție mai bună, dar pot fi și mai scumpe.

Pot avea încredere într-un antivirus gratuit?

Răspunsul scurt este da, puteți avea încredere într-un antivirus gratuit. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți această variantă. Antivirușii gratuiți sunt de obicei susținuți financiar de reclame, ceea ce înseamnă că vă pot afișa reclame în timp ce utilizați programul. De asemenea, unii antiviruși gratuiți pot oferi mai puține funcții decât versiunile cu plată. Dar când vine vorba de protejarea efectivă a dispozitivului dvs. împotriva programelor malware, antivirușii gratuiți sunt destul de eficienți. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei protecții de bază și nu vă deranjează să vedeți câteva reclame, un antivirus gratuit este o opțiune bună. Cu toate aceasta, asigurați-vă doar că faceți cercetări amănunțite și alegeți unul de la o companie cu reputație.

Poate un antivirus gratuit să-mi încetinească dispozitivul?

Este o întrebare des întâlnită cu un răspuns complicat. Deși antivirușii gratuiți pot utiliza o parte din puterea de procesare a dispozitivului dumneavoastră pentru a efectua scanări, este important să luați în considerare și alte motive pentru care dispozitivul dvs. a încetinit. Un computer trebuie să aibă toate programele actualizate la zi, pentru a nu deveni susceptibil la contracararea programelor malware. De altfel, programele antivirus gratuite includ funcții care pot contribui la îmbunătățirea performanțelor dispozitivului dumneavoastră, cum ar fi curățarea fișierelor nedorite și economisirea bateriei. Prin urmare, cel mai bun mod de a determina dacă un antivirus gratuit vă poate încetini dispozitivul este să verificați întâi dacă programele pe care le utilizați sunt actualizate la zi și să rulați o scanare iar mai apoi să concluzionați care ar fi motivul pentru care dispozitivul dvs. funcționează mai greu.

Este suficient să utilizez un singur antivirus gratuit?

Protejarea computerului împotriva virușilor, a programelor malware și a altor amenințări online este esențială pentru a vă păstra datele în siguranță. Deși sunt disponibile multe programe antivirus gratuite, unii utilizatori se întreabă dacă este suficient să se bazeze doar pe un singur program. Adevărul este că utilizarea mai multor antiviruși poate face mai mult rău decât bine. Rularea a două sau mai multe programe antivirus în același timp poate cauza conflicte care vă încetinesc calculatorul și îl fac vulnerabil la atacuri. În plus, antivirușii gratuiți au adesea o protecție mai slabă decât versiunile cu plată, așa că este important să alegeți și să utilizați doar un program care oferă caracteristici bune pe care să vă puteți baza.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.