Free cookie consent management tool by TermsFeed

Adobe a anunțat, printr-o postare pe blog-ul oficial, că va renunța la Flash Player începând cu anul 2020. Popularul plugin s-a confruntat cu multe probleme de securitate de-a lungul timpului și se pare că Adobe este gata să renunța la acesta.

Flash Player a fost cel mai simplu mod de a oferi clienților posibilitatea de a urmări clipuri video online, a fost printre primele căi de servire a publicității animate dar a fost și cea mai simplă cale de a dezvolta jocuri simple, pentru browser și nu numai. Pluginul a fost folosit de site-uri mari precum YouTube și s-a confruntat cu mai multe probleme de securitate de-a lungul existenței sale.

Extinderea soluțiilor mai performante

Au existat mai multe zvonuri despre renunțarea la Flash Player și se pare că Adobe este gata să facă acest pas important. Compania sugerează dezvoltatorilor și tuturor utilizatorilor de Flash să migreze către alte soluții mai moderne precum HTML5, WebGL sau WebAssembly.

Renunțarea la Flash Player deschide calea extinderii standardelor deschise care pot oferi dezvoltatorilor și utilizatorilor mai mult. Standardele precum HTML5 consumă mai multe resurse ale sistemului atunci când sunt folosite devenind astfel soluții mult mai bune.

Standardele cu sursă deschisă – HTML5, WebGL sau WebAssembly – sunt mult mai accesibile față de soluția Flash oferită de Adobe, sunt mai sigure și funcționează mult mai bine, fără a crea probleme și un consum exagerat de resurse. Aceste tehnologii permit navigatoarelor să redea clipuri video în mod nativ, să ruleze jocuri sau să ofere conținut interactiv fără a fi nevoie de un plugin consumator de resurse.

Servicii precum YouTube, Netflix, Facebook Video, Amazon Prime, Hulu sau altele au început să folosească deja standardele cu sursă deschisă și să renunțe la Flash.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.