Multi dintre noi am trecut la HD din momentul in care televizoarele HD au devenit disponibile. Avantajul celor care au trecut la astfel de televizoare a fost acela ca s-au putut bucura de beneficiile lor inca de la inceput. Dar asa cum se intampla adesea cu tehnologia de ultima generatie, echipamentele de inceput care erau necesare pentru a reda continutul HD au fost curand depasite de produse mai performante, mai atractive si mai inteligente.

La inceput, televizoarele HD erau doar televizoare care redau imagine de inalta definitie, nimic mai mult, nimic mai putin. Televizoarele HD moderne sunt, in esenta, computere all-in-one, cu abilitatea de a rula aplicatii, de a accesa internetul si multe alte lucruri interesante.

Transformă televizorul într-un Smart TV

Daca aveti un televizor HD fara caracteristici „smart” si nu va permiteti unul nou sau nu doriti inca sa-l inlocuiti pe cel existent, trebuie sa stiti ca exista o serie de alternative: dispozitive care pot adauga caracteristici smart televizorului existent, iar unele dintre ele sunt destul de convenabile ca pret.

Dispozitive Mediabox disponibile în România

Google Chromecast (aproximativ 300 lei) este un mod destul de ieftin de a adauga caracteristici folositoare unui televizor.

Acest dispozitiv nu adauga singur caracteristici smart unui televizor HD. Trebuie sa instalati aplicatia Chromecast pe un dispozitiv iOS sau Android pentru a trimite continut media de la surse precum Netflix, Hulu, YouTube, Pandora, Google Play Music & Movies si altele pe televizorul dumneavoastra. Utilizatorii pot trimite continut din browserul Google Chrome de pe un sistem Mac sau Windows pe un dispozitiv Chromecast, cu conditia ca plug-in-ul gratuit Google Cast sa fie instalat.

Pentru a-l seta tot ce trebuie sa faceti este sa il introduceti intr-un port HDMI si apoi sa conectati cablul de alimentare al Chromecast. Cablul foloseste un conector micro-USB standard. Daca televizorul dumneavoastra este prevazut cu port USB, il puteti folosi pe acesta pentru a alimenta Chromecast-ul. Daca nu, nu va faceti griji, in pachet veti gasi si un adaptor.

Alegeti corect intrarea HDMI pentru a putea vedea ce afiseaza Chromecast-ul si rulati aplicatia Chromecast pe dispozitivul dumneavoastra mobil pentru a finaliza configurarea. Chromecast va afisa unele informatii de identificare pe care va trebui sa le introduceti in aplicatia Chromecast, iar aplicatia va scana dispozitivul si va va permite sa-l configurati pentru reteaua wireless. Dupa ce configurarea a fost finalizata, emiterea continutului pe TV va fi o joaca de copil. Nu trebuie decat sa atingeti butonul Chromecast dintr-o aplicatie sau browser.

Alte soluții performante

Alte dispozitive care va pot transforma televizorul sunt Viaroom Fusion TV sau linia de produse Measy ‘U’ (U1A, U2A etc.). Aceste dispozitive se vand la un pret cuprins intre 300 si 1000 de lei, in functie de specificatii.

Aceste modemuri USB sunt dotate cu hardware-ul intern similar cu cel al smartphone-urilor si tabletelor: SoCs cu un pic de memorie, stocare flash, controlere de retea si ruleaza sistemul de operare Android. Conectati dispozitivul la televizorul HD printr-un port HDMI, alimentati-l si televizorul dumneavoastra se va transforma intr-un computer all-in-one cu Android. Va trebui sa conectati un mouse si/sau tastatura la modem (sau wireless prin intermediul Bluetooth-ului) pentru a finaliza configurarea si pentru a da clic sau pentru a tasta.

Dupa ce ati terminat, veti avea acces la tot ce va poate oferi internetul si magazinul Google Play.

Opțiuni nelimitate

Alte optiuni la acelasi pret (300-1.300 lei) ar include dispozitive precum Apple TV, Roku sau Boxee Box. Toate sunt produse bune, insa nu va ofera acces la acelasi numar de aplicatii asa cum o fac dizpozitivele pe baza de Android. Am mai discutat in acest articol despre acest subiect si despre anumite dispozitive Media Box.

Acestea sunt doar câteva exemple de dispozitive inteligente ce pot transforma orice TV obișnuit într-un Smart TV. Puteți găsi multe alte modele ce se pot modela după preferințele fiecăruia la eMag.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.