Free cookie consent management tool by TermsFeed

IDG News Service –  Michael Dell s-a aliat cu firma de investitii Silver Lake pentru a cumpara firma de computere Dell, compania ce a fondat-o la 19 ani in 1984, intr-o afacere evaluata la 24.4 miliarde de dolari.

Dupa ce tranzactia se va incheia, Michael Dell va continua ca CEO si ca presedinte al companiei, potrivit declaratiei sale.

„Cred ca aceasta tranzactie va deschide un nou capitol interesant pentru Dell, pentru clientii si membrii echipelor noastre” Preciza Michael Dell in declaratia sa.

Microsoft a scris intr-o declaratie ca afacerea este „comisa unui succes pe termen lung pentru intreg ecosistemul PC si investeste intr-o varietate majora a cailor de dezvoltare al acestui ecosistem pe viitor … vom continua sa privim oportunitatile pentru sprijinirea partenerilor nostrii ce se dedica inovarii, dezvoltarii produselor si serviciilor oferite bazate pe platforme Microsoft. „

Dell a fost prezenta intr-un fel sau altul inca din 1984, cand Michael Dell a pus bazele companiei cu numele PC’s Ltd. cu doar 1000 de dolari in buzunar. Acesta a schimbat numele companiei in Dell si a inceput sa acapareze publicul larg patru ani mai tarziu.

Dell a impresionat in 1990 cand a inceput sa produca computere la comanda si a inceput sa le livreze direct clientilor sai subminand companii ca HP sau IBM, comapnia a avut un succes mare in aprovizionare si a avut un numar mare de inventar. In anul 2001 Dell a devenit producatorul numarl 1 de PC-uri din intreaga lume.

Succesul nu a durat prea mult. Rivalii companiei Dell adaptandu-se metodelor low-cost folosite de aceasta in timp ce isi extindeau serviciile oferind servicii aditionale sau produse software. Dell a ramas axata pe server-e si s-a a ramas oarecum in urma rivalilor sai.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.