Free cookie consent management tool by TermsFeed

În cadrul Dev.Play 2018 by RGDA, conferința anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video din Europa de Est, studiourile de game development din România caută noi angajați pentru pozițiile deschise, de la artiști și programatori, până la producători și testeri. Mai mult, pentru a încuraja tinerii pasionați de arta digitală să se alăture acestui domeniu incitant, Dev.Play organizează și un concurs de artă care are ca temă principală mitologia.

Cele mai apreciate lucrări înscrise vor fi expuse în cadrul conferinței, pe parcursul ambelor zile. Conferința Dev.Play este organizată de RGDA (Asociația dezvoltatorilor români de jocuri), și are loc în perioada 4-5 octombrie, în București, în cadrul Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

Centru de recrutare Dev.Play

Anul acesta, Dev.Play organizează pentru prima dată un centru de recrutare, care își propune să faciliteze angajarea de oameni talentați în industria de game development.

Centrul de recrutare își va desfășura activitatea într-o zonă dedicată studiourilor românești de game development și testare, unde participanții vor avea acces la informații despre studiouri din România precum Ubisoft, Electronic Arts, Gameloft, AMC, Bandai Namco și Nutaku, și vor putea aplica prin intermediul unui formular digital la oricare dintre posturile listate de acestea. Mai mult decât atât, vor avea loc sesiuni programate de Q&A cu reprezentanți ai studiourilor participante la centrul de recrutare, în cadrul cărora aceștia vor răspunde la diverse întrebări legate de activitatea desfășurată în cadrul unui studio de gaming.

“Industria de game development din România continuă să se dezvolte, peste 6000 de oameni activând în prezent în aceasta.

Eforturile noastre de a contura în jurul acesteia o comunitate mare și creativă, relevantă pe plan internațional, continuă printr-o nouă ediție a Dev.Play și o acțiune de recrutare printr-un Career Center, care are misiunea de a încuraja tinerii să vadă această industrie creativă ca o perspectivă de viitor” 

– a precizat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

DEV.PLAY Art Contest

O altă premieră pentru conferința Dev.Play este Dev.Play Art Contest, un concurs de artă digitală, 2D și 3D, care îi provoacă pe tinerii artiști să-și demonstreze talentul și creativitatea.

Concursul este compus din două etape, cea online, care se va desfășura în perioada 22 august – 20 septembrie și etapa finala, 4 -5 octombrie, în urma căreia va fi desemnată cea mai bună lucrare din ambele categorii, 2D sau 3D. Tema principală este mitologia iar pentru înscriere, candidații trebuie să prezinte o lucrare care să transmită un mesaj puternic prin reprezentarea unor elemente mitologice care să reflecte anumite noțiuni de cultură și folclor.

Cele mai bune 15 lucrări selectate în urma etapei online vor fi afișate pe tot parcursul conferinței DEV.PLAY în cadrul unei expoziții de artă iar artiștii care au realizat aceste lucrări vor fi invitați în cadrul conferinței pentru a participa la numeroase panel-uri, workshop-uri și activități. Tot în cadrul conferinței va avea loc și desemnarea câștigătorilor pentru ambele categorii de artă digitală, 2D si 3D.

Mai multe informații despre concurs și regulamentul de înscriere se găsesc pe pagina oficială Dev.Play.

Nu în ultimul rând, lista de speakeri devine mai bogată cu noi nume precum Henry LaBounta (Senior Art Director și VFX Supervisor la EA Ghost Games), Tom Giardino (Valve), Nicole Maas (Fifa Art Director la Electronic Arts) și Liz Mercuri (Technical Evaghelist la Unity).

Bilete și alte informații

Bilete la DEV.PLAY 2018 by RGDA sunt deja puse în vânzare pe site-ul evenimentului și pe pagina de facebook Dev.Play Conference. Tot aici veți găsi mai multe informații despre eveniment și veți putea urmări ultimele actualizări (locație, noi speakeri și noi evenimente speciale în cadrul conferinței) publicate de organizatori.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.