Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fiecare jucător are nevoie în echipamentul de gaming de o tastatură care să ofere o performanță excepțională, alături de precizie și adaptabilitate. Construită pentru performanță și confort, așa cum declară și compania Glorious Gaming, GMMK 2 este recomandată pentru o experiență de joc de neegalat, devenind prin urmare un instrument esențial pentru jucătorii ocazionali sau pro.

Design și construcție Glorious Gaming GMMK 2 Full Size

Tastatura Glorious Gaming GMMK 2 are un design modern și o construcție robustă, fiind disponibilă în 3 opțiuni de culoare: negru, alb și roz. Cu o carcasă din plastic ABS și o ramă din aluminiu, tastatura se remarcă prin estetica sa elegantă și minimalistă. Prin reducerea tastelor la 99 în loc de 104, Glorious Gaming realizează un design mai elegant, îmbunătățind astfel aspectul tastaturii fără a afecta caracteristicile acesteia.

Bezel-urile tastaturii sunt de dimensiuni medii, iar suportul de cauciuc asigură stabilitate pe suprafață și previne zgârieturile. De asemenea, tastatura oferă și o serie de taste suplimentare pentru funcții pre-programate. Cu o greutate de 1.25 kg, GMMK 2 este solidă și stabilă în timpul utilizării, având două opțiuni de înălțime (7° și 14°) pentru o experiență de utilizare personalizată.

Specificații și caracteristici tehnice Glorious Gaming GMMK 2

  • Dimensiune: 14.8 x 4.9 x 1.5 inch
  • Greutate: aproximativ 1,25 kg
  • Placă superioară: din aluminiu pentru rezistență
  • Bază: din plastic ABS pentru a menține un echilibru între duritate și greutate
  • Iluminare: RGB per-tastă cu 16.8 milioane de culori care se pot ajusta
  • Înălțime reglabilă: pentru unghiul de tastare
  • Compatibilitate: Windows și Mac
  • Macro-uri: Permite crearea de macro-uri prin intermediul software-ului Glorious Core
  • Culori disponibile: negru, alb, roz

Performanță

Glorious Gaming GMMK 2 reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață datorită performanței, cât și potențialului de personalizare pe care tastatura îl prezintă. Aceasta oferă o senzație plăcută în timpul tastării, îmbinând totodată mai multe caracteristici.

Tab-ul Performance face parte din cele mai importante funcții, fiind un instrument esențial în timpul sesiunilor de gaming. Aici, ai posibilitatea să ajustezi rata de sondaj și latenta de intrare, optimizând tastatura pentru fiecare joc în parte.

Un aspect semnificativ al Glorious Gaming GMMK 2 este libertatea pe care o oferă pentru modificări. Cu o placă de bază hotswap, schimbarea switch-urilor este un proces rapid și simplu, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și adapta experiența de tastare la propriile nevoi. În plus, software-ul Glorious Core oferă o gamă variată de opțiuni de personalizare, iar compatibilitatea cu software-ul QMK adaugă un nivel suplimentar de flexibilitate​.

Compatibilitate

Tastatura Glorious Gaming GMMK 2 vine cu un cablu USB-A la USB-C de înaltă calitate având posibilitatea de a se detașa și înlocui. În acest fel, poți conecta tastatura fără probleme, având cablul suficient de lung. Pe lângă laptopuri și alte dispozitive, GMMK 2 este compatibilă și cu consolele de joc Xbox și PlayStation​.

Durabilitate și materiale

Glorious Gaming GMMK 2 este construită pentru a rezista, având o carcasă superioară din aluminiu care oferă atât un aspect elegant, cât și o rezistență sporită. Aceasta este completată de un cadru robust și spumă internă, care contribuie la durabilitate și reduce zgomotul în timpul tastării.

Keycaps-urile sunt realizate din ABS Doubleshot, oferind o durată de viață mai lungă față de cele tradiționale, asigurând în același timp că inscripțiile nu se vor șterge sau uza pe viitor. Deși ABS-ul nu este la fel de durabil ca PBT-ul, aceste keycaps-uri sunt de o calitate superioară față de cele obișnuite și permit o iluminare RGB intensă datorită designului lor transparent.

Switch-urile Glorious Fox sunt capabile să reziste până la 19 milioane de apăsări și asigură o bună funcționare pe termen lung. Tastatura a fost testată pentru a rezista la căzături pe diverse suprafețe, iar capacitatea de a schimba ușor switch-urile și stabilizatoarele contribuie la longevitatea dispozitivului, permițând înlocuirea componentelor uzate fără a fi nevoie de o nouă tastatură​.

Glorious Core

Software-ul Glorious Core este unul dintre punctele forte ale acestei tastaturi. Este intuitiv și ușor de utilizat, permițând personalizarea iluminării RGB, crearea de macro-uri și reprogramarea tastelor. Glorious Core face ca ajustarea setărilor să fie rapidă și eficientă, oferind o interfață prietenoasă chiar și pentru utilizatorii mai puțin experimentați​. Personal, am apreciat cât de ușor a fost să configurez iluminarea RGB și să creez macro-uri specifice pentru jocurile mele preferate.

Concluzie

Glorious Gaming GMMK 2 se dovedește a fi o tastatură excelentă pentru gaming, combinând performanța de top cu versatilitatea necesară pentru a răspunde nevoilor fiecărui jucător. Designul său compact și iluminarea RGB oferă un aspect vizual plăcut, dar și o funcționalitate remarcabilă în sesiunile intense de jocuri.

Prețul tastaturii Glorious Gaming GMMK 2 variază în funcție de model și specificații. În general, pentru versiunea full-size, prețul în România este de aproximativ 600-700 RON pentru varianta barebone (fără switch-uri și keycaps) și poate ajunge până la 900-1000 RON pentru versiunea complet echipată cu switch-uri și keycaps incluse.

În plus, durabilitatea și calitatea construcției, evidențiate prin carcasa din aluminiu și keycaps-urile Doubleshot ABS, fac din GMMK 2 o alegere ideală pentru orice gamer. Personal, consider că implementarea unor keycaps din PBT ar fi putut îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorului, evitând astfel luciul ce poate apărea în timp pe cele din ABS. De asemenea, îmi place foarte mult cât de ușor a fost să personalizez tastatura folosind Glorious Core și sunt încântat de flexibilitatea pe care o oferă această tastatură.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.