Free cookie consent management tool by TermsFeed

Începând cu anul 2019, Glorious Gaming a lansat o nouă serie de mouse-uri de gaming sub numele de Model O, care a captivat atenția gamerilor de pretutindeni cu designul său inovator și performanțele de top. Aceste dispozitive au devenit rapid un punct de referință în industria gaming-ului datorită formei simetrice, greutății reduse și caracteristicilor de înaltă performanță.

Cu toate acestea, compania a ridicat ștacheta prin lansarea în 2023 a Glorious Gaming Model O 2 Wireless, o versiune îmbunătățită a primei variante de mouse. Noul produs a adus o serie de îmbunătățiri semnificative, fiind primit cu brațele deschise de către comunitatea de gaming și marcând în același timp o altă realizare notabilă în evoluția produselor din acest domeniu. Noi am testat acest mouse timp de câteva săptămâni, în diverse sesiuni de gaming, dar și într-un mediu de office, putând astfel oferi o părere obiectivă asupra performanțelor mouse-ului şi a mousepad-ului celor de la Glorious Gaming.

Design și Confort

Glorious Gaming Model O 2 Wireless are o construcție solidă și un finisaj mat, fiind disponibil în culorile negru și alb. Cu dimensiuni de 4.96 x 2.59 x 1.49 inch și o greutate de doar 68 de grame, mouse-ul este foarte ușor de manevrat dar și de transportat. Greutatea redusă și construcția robustă se îmbină pentru a oferi un mouse perfect pentru a efectua mișcări rapide dar precise.

Butonarea și designul au fost îmbunătățite semnificativ față de modelul anterior. Glorious a optat pentru un design perforat (așa că ar fi bine să-l ferești de lichide pe cât posibil), principala caracteristică a acestuia fiind aceea de a preveni supraîncălzirea, dar și pentru a ajunge la greutatea de 68 grame. De asemenea, compania a eliminat iluminarea RGB de pe roata de derulare, oferind un aspect mai elegant și uniform.

Designul perforat utilizează găuri circulare în locul celor hexagonale, îmbunătățind astfel confortul și prevenind supraîncălzirea în timpul utilizării intense.

Specificații tehnice Mouse Glorious Gaming Model O 2 Wireless

  • DPI maxim: 26.000;
  • Dimensiuni: 4.96 x 2.59 x 1.49 inch (aprox. 12.6 x 6.6 x 3.8 cm);
  • Greutate: aprox. 68g;
  • Design: perforat, ce conferă mouse-ului o greutate redusă și un aspect elegant;
  • Conexiune: prin fir, dongle 2.4GHz sau Bluetooth 5.2 LE;
  • Durată de viață a bateriei: până la 210 ore;
  • Senzor: BAMF 2.0;
  • Sistem de operare compatibil: macOS, Windows, Linux;
  • Iluminare: RGB;

Performanță de top

Performanța Glorious Gaming Model O 2 Wireless nu se oprește doar la aspectul său elegant și confortabil. În timpul testelor cu jocuri precum Valorant și Call of Duty: Warzone, mouse-ul a demonstrat o precizie incredibilă și o reacție rapidă, esențială pentru jocurile de tip shooter.

Senzorul optic BAMF 2.0 și rata de polling de 1,000Hz contribuie la aceste performanțe, asigurând o transmitere fluidă a mișcărilor și o reacție instantanee a cursorului. Picioarele G-Skates din PTFE asigură o alunecare lină și precisă pe diverse suprafețe, contribuind la durabilitatea și performanța generală a mouse-ului.

Forma simetrică și butoanele bine poziționate asigură un confort ridicat pentru utilizatori de orice mărime a mâinii și orice stil de prindere (palm grip, claw grip, finger grip).

Funcționalități și Caracteristici Speciale

Glorious Gaming Model O 2 Wireless vine echipat cu o serie de funcționalități și caracteristici speciale care îl plasează în fruntea competiției din lumea gaming-ului. Unul dintre punctele sale forte îl reprezintă opțiunile de conexiune multiple. Poți opta astfel pentru conexiunea wireless prin dongle-ul de 2.4GHz sau conexiunea Bluetooth 5.2 LE, în funcție de nevoile și preferințele tale.

Butoanele programabile sunt o altă caracteristică distinctivă a acestui mouse. Cele șase butoane programabile îți permit să personalizezi comenzi și macro-uri în funcție de stilul tău de joc. Această configurare îți oferă un avantaj în jocuri și îți permite să optimizezi experiența de gaming.

Designul perforat al Model O 2 Wireless nu doar că îmbunătățește estetica mouse-ului, dar aduce și beneficii funcționale. Prin permiterea unei mai bune circulații a aerului, designul perforat ajută la menținerea temperaturii optime a mouse-ului, prevenind supraîncălzirea în timpul utilizării intense. Această caracteristică este deosebit de utilă în sesiunile lungi de gaming, asigurând un confort și o performanță optimă pe termen lung.

Iluminarea RGB vibrantă este un aspect apreciat de mulți utilizatori într-un mouse, iar Glorious Gaming Model O 2 Wireless nu face excepție. Roata de derulare nu este iluminată RGB, iar culorile strălucesc doar prin găurile și benzile LED de pe ambele părți ale mouse-ului. Utilizatorii pot dezactiva iluminarea RGB sau o pot ajusta ținând apăsată roata de derulare, butonul DPI și apăsând butonul click dreapta. Este important de menționat că RGB-ul poate afecta durata de viață a bateriei, recomandându-se ajustarea intensității sau dezactivarea acestuia pentru a economisi bateria.

Aceste caracteristici și funcționalități evidențiază angajamentul Glorious pentru inovație și perfecționare continuă în domeniul gaming-ului, ajutând utilizatorii să ajungă la cel mai înalt nivel în jocurile preferate.

Baterie și Durabilitate

Cu o autonomie impresionantă, Model O 2 Wireless promite până la 110 ore de utilizare pe 2.4GHz dongle și până la 210 ore prin intermediul Bluetooth, fără a compromite performanța. Am observat că modul RGB scade destul de mult din durata de viață a bateriei. Recomandarea noastră este să folosiți modul RGB la o intensitate mai scăzută sau chiar oprit. Mai mult, acesta poate fi folosit cu cablul ce vine în pachet pe durata încărcării. Astfel, sesiunile tale de gaming nu vor fi afectate cu nimic de încărcarea bateriei mouse-ului. L-am conectat cu succes atât la calculator folosind cablul sau dongle-ul wireless, dar și la un MacBook Pro folosind modul bluetooth.

Software Glorious Core

Pentru a te bucura la maxim de Glorious Gaming O 2 Wireless este necesară instalarea programului dedicat Glorious Core. Acest program îți oferă acces total asupra setărilor mouse-ului. Îți poți configura profile atât local cât și în cloud, poți face update de firmware (eu am facut iar acest proces a fost unul foarte ușor și rapid), poți vedea procentul bateriei sau nivelul de încărcare, poți seta şi modifica nivelurile DPI (în funcție de culori), modurile RGB şi intesitatea acestora, poți personaliza anumite butoane şi crea binduri.

Mai mult, poți seta chiar și rata de Polling, până la 1000 Hz. Astfel poți avea o mișcare mult mai lină (fluidă). Mulți utilizatori apreciază simplitatea și eficiența software-ului Glorious Core, care permite personalizarea detaliată a mouse-ului fără a fi intruziv. Funcționalitățile precum actualizările de firmware, configurarea profilurilor DPI și personalizarea RGB sunt binevenite și ușor de utilizat.

Comparativ cu alte modele

Comparativ cu alte modele din aceeași gamă, Model O 2 Wireless oferă o durată de viață a bateriei mai mare și un design mai ergonomic. De exemplu, față de Logitech G PRO X SUPERLIGHT, Model O 2 Wireless are o baterie mai durabilă și iluminare RGB, deși Logitech poate oferi o latență a clicurilor mai bună. În comparație cu Razer DeathAdder V3 Pro, Model O 2 Wireless este mai ușor și oferă o autonomie mai mare, deși Razer poate avea o calitate a construcției puțin mai bună.

Note personale

În experiența noastră de utilizare, Glorious Gaming Model O 2 Wireless a impresionat nu doar prin specificațiile tehnice, dar și prin utilizarea practică. Mouse-ul a demonstrat o performanță excepțională în jocuri precum Valorant și Call of Duty: Warzone, unde precizia și timpul de răspuns sunt cruciale. De asemenea, a fost confortabil de utilizat pe perioade lungi, chiar și în sesiuni de gaming intense sau în activități de birou.

Concluzie

În urma testelor putem afirma cu certitudine că modelul O2 Wireless de la Glorious Gaming este excelent atât pentru jocuri cât și pentru activități office. Are o greutate scăzută, multiple moduri de conectare, merge și pe console, iar modurile RGB sunt spectaculoase. Prețul în România este de aproximativ 500 RON și este disponibil la mai multe magazine online de specialitate.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.