Free cookie consent management tool by TermsFeed

Controllerul Xbox poate fi acum reparat în confortul propriei case, cumpărând piesele necesare de schimb direct de la Microsoft. Toți pasionații de jocuri video sunt obișnuiți să achiziționeze un controller de gaming, să-l utilizeze până se strică, ca după aceea să-l arunce și să cumpere altul nou.

Chiar dacă e vorba de câțiva ani sau câteva luni, controllerul va ajunge într-un final să nu mai funcționeze. Dacă preferi să îl repari, în loc să cumperi unul nou, acum există și această posibilitate. Există tutoriale complete disponibile pentru a te ghida pas cu pas și piese de schimb pe care le poți achiziționa.

https://www.youtube.com/watch?v=QIs764A_kh8

Microsoft furnizează piese de schimb pentru controllerul Xbox

Xbox a luat o decizie nouă și spre deosebire de majoritatea companiilor care nu îți oferă o altă opțiune decât să cumperi un alt controller o dată la fiecare doi sau trei ani, compania se îndreaptă spre altă direcție. Toți pasionații de jocuri Xbox din America de Nord pot achiziționa în acest moment piese de schimb oficiale și se pot folosi de tutoriale gratuite pentru a-și repara controllerul Xbox.

Ce piese de schimb sunt disponibile?

Există piese de schimb pentru toate componentele majore pe site-ul oficial Microsoft, incluzând PCB-uri, ansamble de motoare, carcase de schimb și butoane. Carcasele și butoanele de schimb sunt disponibile pe alb sau pe negru, astfel putând să-i oferi controllerului Xbox o nouă amprentă personală.  

Acest aspect este de ajutor în special pentru controllerele mai vechi, a căror perioadă de garanție nu mai este valabilă. Din moment ce controllerul se află încă în garanție, este mult mai ușor și ieftin să-l trimiți înapoi pentru o reparație sau înlocuire. Cu toate acestea, persoanele care vor dori să facă reparația acasă, pot încerca, deoarece Xbox a anunțat că deschiderea controllerului nu va anula garanția, atât timp cât nu se produce nicio daună în timpul procesului.

Xbox controller 1
Sursa fotografiei: Reddit

De ce ai nevoie pentru a repara singur controllerul Xbox?

În primul rând este nevoie să ai toate piesele de schimb necesare pentru ca procesul să poată începe. Singurele lucruri pe care nu le poți achiziționa de la Microsoft sunt uneltele esențiale pentru reparație. De asemenea, înlocuirea carcasei și a butoanelor este opțională, doar dacă acestea nu au suferit daune semnificative.  

Poți consulta tutorialul video oferit de Xbox pentru a vedea modul de funcționare al unui controller și a te ghida în acest proces. Chiar dacă ai experiență, nu strică să consulți și această sursă, iar pentru cei care sunt noi în domeniu reprezintă un aspect de maximă importanță.

De ce ar trebui să-ți repari singur controllerul Xbox?

Opțiunea de a-ți repara de unul singur controllerul este benefică din mai multe puncte de vedere. În primul rând, vei economisi bani. Piesele de schimb costă între 19,99 și 34,99 de dolari, în funcție de ce ai nevoie, iar un controller nou valorează aproximativ 59,99 de dolari.

De asemenea, decizia de a repara controllerul pe cont propriu contribuie și la protejarea planetei de alte deșeuri inutile. În acest scop, Xbox a realizat multe acțiuni în ultimul timp pentru protejarea planetei, încurajând și clienții să facă același lucru. De la adoptarea unui mod de economisire a energiei pentru Xbox și până la crearea unui controller cu materiale reciclabile, compania face un nou pas spre o direcție corectă din punct de vedere ecologic.

Xbox controller
Sursa fotografiei: ubermicro.co.uk

În acest fel, repararea de unul singur a controllerului Xbox, în loc de achiziționarea acestuia, te ajută să economisești bani, să reduci acumularea deșeurilor, să înveți lucruri noi și să-ți dezvolți anumite abilități.

Deschiderea oricărui tip de dispozitiv electronic poate fi un proces dificil, atunci când îl faci pentru prima dată. Așadar, nu trebuie să te blochezi sau să renunți. Ca orice altă activitate, este nevoie de timp și exercițiu pentru a stăpâni această tehnică. În plus, te poți folosi fără probleme de tutorialele detaliate care se găsesc foarte rapid. Acestea te ghidează pas cu pas, îți oferă explicații și te ajută pentru a putea să-ți readuci controllerul Xbox în starea de funcționare, indiferent de nivelul de cunoștințe pe care îl deții în cadrul acestui domeniu.

Sursa informațiilor: makeuseof.com

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.