Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass își merită cu siguranță prețul. Mulți ar putea ezita la ideea de a-și achiziționa un serviciu de abonament, dar cert este că abonații au acces la o selecție incredibilă de titluri, de la creații independente până la blockbustere triple-A, și totul la o taxă lunară surprinzător de accesibilă.

Având în vedere o asemenea gamă amețitoare de titluri disponibile, poate fi o sarcină dificilă să decizi care dintre ele merită timpul unui jucător. Având în vedere că prețul de intrare este acoperit prin taxa de abonament, problema cea mai presantă este să găsești cea mai bună utilizare a spațiului pe hard disk. Din fericire, diamantele acestei colecții sunt ușor de identificat.

Iată cele mai bune jocuri Xbox Game Pass

Halo: The Master Chief Collection

Durata aproximativă a jocului: N/A (nu se aplică)

Gen: First-Person Shooter

Mărime fișier: 116 GB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass pe care le poti juca chiar acum 1
Sursa HobbyConsolas

Această selecție de jocuri Halo este colecția definitivă a eforturilor 343 Industries de a imortaliza seria. Nu numai că include fiecare joc principal din seria Halo (cu excepția lui Halo 5: Guardians), dar a fost adăugat și fantasticul Halo 3: ODST și Halo: Reach.

De la co-op-ul îndrăgit din campanie la partidele captivante de Firefight și modurile inedite multiplayer, Master Chief Collection are totul. Orice fan al seriei Halo ar trebui să-l considere obligatoriu unul din cele mai bune jocuri Xbox Game Pass. Și pentru cei care nu au finalizat niciodată saga Maestrului Șef, nu există o modalitate mai bună de a încheia lupta.

Hypnospace Outlaw

Durata aproximativă a jocului: 5 ore

Gen: Text Adventure

 Mărime fișier: 950 MB (iunie 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass
Sursa Reddit

Hypnospace Outlaw este o scrisoare de dragoste adresată internetului din era anilor ’90 târzii (și mai specific, începutul anilor 2000). Este o parodie a vieții online din zilele de sălbăticie ale navigării pe World Wide Web. Orice persoană care a crescut în acea perioadă se va bucura să vadă stilul adus la viață pe platformele moderne. Cu toate că este o versiune alternativă a istoriei, tot ceea ce jucătorii experimentează în joc este inspirat de instrumente și tendințe reale din lumea noastră.

Și deși nu există mărci cunoscute, este ușor să observi influențele evidente ale Windows-ului din era timpurie, GeoCities și altele. Da, Hypnospace Outlaw face ca versiunea sa ironică a internetului să pară atât de reală încât este ușor să îți fie dor de o versiune mai simplă a web-ului din lumea reală.

Chicory: A Colorful Tale

Durata aproximativă a jocului: 9 ore

Gen: Acțiune-Aventură (în stilul lui Zelda)

Mărime fișier: 1 GB (iunie 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 2
Sursa RP Gamer

Chicory își dezvăluie influențele fără rezerve; este o perspectivă proaspătă asupra jocurilor clasice Zelda, în special A Link to the Past. Cu toate acestea, fanii genului vor recunoaște imediat influențele jocului Okami din era PS2 datorită accentului pus pe mecanicile de pictură.

În Chicory, joci rolul unui cățeluș bipez adorabil care pornește în aventură prin țară rezolvând puzzle-uri. În ciuda faptului că este un joc tradițional de acțiune-aventură 2D, are destul mister și surprize pregătite încât să redea magia pe care aceste jocuri o aveau la momentul lansării lor. Un deliciu pentru fanii genului.

Cassette Beasts

Durata aproximativă a jocului: 19 ore

Gen: RPG independent

Mărime fișier: 1 GB (iunie 2023)

Consolele Nintendo sunt de obicei locurile în care te întorci pentru distracția vânătorii de creaturi de buzunar. De ce n-ai face-o? Cu zecile de jocuri Pokemon disponibile, acestea sunt locurile de referință pentru capturarea creaturilor. Cassette Beasts merită să facă parte din lista cu cele mai bune jocuri Xbox Game Pass și nu numai că ne aduce aminte de jocurile Pokemon de altădată (cele mai bune), ci aduce și ajustări fantastice unui sistem de luptă care risca să devină plictisitor.

Tu și creatura ta pe casetă străbateți New Wirral luptând împotriva tuturor, toate în încercarea de a-ți duce personajul acasă. Dar sincer, într-un titlu atât de fermecător, cu cea mai adorabilă estetică retro aplicată vreodată unui joc de tip Pokemon, de ce ai vrea să pleci vreodată?

The Last Case of Benedict Fox

Durata aproximativă a jocului: 17 ore

Gen: Puzzle Platformer

Mărime fișier: 12 GB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 3
Sursa Magzter

Primul lucru care atrage atenția în The Last Case of Benedict Fox este stilul său vizual remarcabil. Pe măsură ce ajuți-l pe Benedict să navigheze prin mecanismele interioare ale amintirilor și spațiilor dimensionale, tematicile lovecraftiene sunt perfect încapsulate în stilul artistic al jocului, și, din fericire, jocul îți oferă mult spațiu să respiri în această atmosferă fascinantă.

Al doilea lucru pe care-l vei observa pe măsură ce te strecoari prin The Last Case of Benedict Fox este cât de provocatoare sunt puzzle-urile sale. Adesea, în jocurile care se prezintă ca o combinație între un joc de puzzle și un platformer, puzzle-urile sunt considerate mai puțin importante decât aspectul de platformă. În cazul lui Benedict Fox, situația stă la polul opus. Luptele sunt acceptabile, iar platformele sunt puțin neclare, dar puzzle-urile sunt punctul forte al acestui titlu. Jocul oferă o rezolvare echilibrată a puzzle-urilor, fiind satisfăcătoare fără a fi plictisitor de ușoară. Călătoria este una destul de scurtă, iar motivul pentru care ar trebui să joci nu este atât lupta sau platformele, cât provocările mentale și mediile în care te vei regăsi. Aceste detalii sunt suficiente pentru a face parte din lista cu cele mai bune jocuri Xbox Game Pass.

Loop Hero

Durata aproximativă a jocului: 30 ore

 Gen: Roguelike Deck-Builder

Mărime fișier: 515 MB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 4
Sursa 2051.fr

Loop Hero nu este un joc pe gustul tuturor.. Tu și singurul tău erou vă deschideți drum printr-o lume uitată și în ruină, construind-o pe măsură ce avansezi și întâlnind obstacole de mediu și amenințări fantastice.

Ca și în multe jocuri roguelike, repetiția în fiecare sesiune de joc poate deveni puțin plictisitoare, dar natura unică a gameplay-ului Loop Hero este suficient de captivantă pentru a te ține interesat o perioadă incredibil de lungă. Este fermecător într-un mod întunecat, iar dacă premisa sa inițială te atrage destul de mult timp pentru una sau două sesiuni de joc, poți fi sigur că te va ține captivat pentru mult timp în continuare.

Ghostwire: Tokyo

Durata aproximativă a jocului: 11 ore

Gen: Acțiune-Aventură

 Mărime fișier: 25 GB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 5
Sursa PJ’s Games

Încă un produs ce se încadrează perfect în cele mai bune jocuri Xbox Game Pass este Ghostwire: Tokyo.

Plimbarea prin Tokyo, loc străbătut doar de monștrii din poveștile de groază japoneze și hainele cetățenilor care au dispărut din existență, ar putea suna ca o perspectivă înfricoșătoare, dar Ghostwire: Tokyo face din aceasta o experiență extrem de plăcută. Aceasta nu înseamnă că elementele de groază lipsesc cu desăvârșire din joc, dar titlul se concentrează mai mult pe acțiunea luptelor decât pe momentele de spaimă.

Joci în rolul unui tânăr care a supraviețuit misterioasei dispariții a restului locuitorilor din Tokyo, care se aliază cu o entitate paranormală. El trebuie să lupte împotriva diverselor spirite și a grupului responsabil de tot ce s-a întâmplat. Este o poveste ușor înfricoșătoare, dar multe dintre narațiunile misiunilor secundare sunt mai captivante emoțional. Și deși luptele pot părea un pic monotone, atmosfera din Ghostwire: Tokyo este excelentă și oricine este interesat să joace acest joc ar putea face-o doar pentru acest lucru.

Quantum Break

Durata aproximativă a jocului: 12 ore

Gen: Third-Person Shooter

Mărime fișier: 83 GB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 6
Sursa Light of Throne

La lansare, Quantum Break nu a fost întâmpinat cu laude entuziaste de către comunitatea de gaming. Este împachetat cu episoade complete de serial TV cu acțiune reală care încheie fiecare capitol al jocului – toate acestea părând a fi decizii comerciale, nu direcții creative.

Cu toate acestea, ignorând toate aceste aspecte, Quantum Break arată excelent, are o mulțime de superputeri distractive cu care poți juca și ilustrează o poveste interesantă). Ca multe dintre cele mai bune jocuri Xbox Game Pass (vezi: Ryse: Son of Rome și ReCore) din perioada Xbox One timpurie, Quantum Break este o aventură cu un singur jucător adesea ignorată, dar care merită jucată.

Minecraft Legends

Durata aproximativă a jocului: 7 ore

Gen: Real-Time Strategy

 Mărime fișier: 7 GB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 7
Sursa Spiel Times

La fel cum Minecraft Dungeons a abordat formula Diablo, Minecraft Legends își încearcă norocul în jocurile de strategie în timp real și, în cea mai mare parte, reușește să ofere o versiune simplificată a genului. Controalele au fost simplificate astfel încât, chiar dacă nu ești familiar cu tacticiile necesare pentru a gestiona un titlu RTS tipic, poți ține pasul cu lupta oricum. Și suprafața de joc a Minecraft este una ușor accesibilă, în special dacă ești fan al jocului sandbox original.

Te va bucura să știi că unitățile pe care le controlezi în luptă sunt familiare, de la Creeperi explozivi la Golemi statornici. Există o campanie pe care o poți parcurge pentru a-ți prezenta bazele jocului, precum și opțiuni multiplayer în care poți încerca să te alături și care (potențial) vor menține comunitatea jocului activă. Este frumos să vezi imperiul Minecraft extinzându-se, și dacă ai dorit vreodată să încerci un joc RTS fără să-ți faci griji că vei fi copleșit de mecanisme pe care nu le înțelegi, Legends este un punct de plecare fantastic.

Goat Simulator

Durata aproximativă a jocului: 5 ore

Gen: Casual Goat Simulation

Mărime fișier: 3 GB (mai 2023)

Cele mai bune jocuri Xbox Game Pass 8
Sursa Nintendo

Chiar dacă există o mulțime de titluri strategice printre cele mai bune jocuri Xbox Game Pass, uneori tot ce are nevoie cineva este capacitatea de a fi o capră pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, Goat Simulator acoperă această nevoie. Fizica plăcută a jocului poate ține jucătorii ocupați ore în șir, chiar și după ce au descoperit multe dintre realizările secrete și referințele amuzante pe care le conține.

Bucuria de a fi o capră distructivă prinde viață în acest titlu nebunesc creat de Coffee Stain Studios. Și deși funcțiile reale ale unei capre sunt în mare parte ignorate în favoarea comediei, natura fantastică a Goat Simulator menține nivelurile de distracție la un maxim. Arată ca o capră. Comportă-te ca o capră. Fii ca o capră.

Acestea sunt 10 dintre cele mai bune jocuri Xbox Game Pass.

În lumina diversității și calității jocurilor disponibile pe Xbox Game Pass, este clar că serviciul oferă o experiență remarcabilă pentru toți pasionații de jocuri. Biblioteca Xbox Game Pass oferă o varietate uimitoare de titluri pentru toate gusturile și preferințele.

Fie că sunteți în căutarea unui shooter intens, a unei aventuri pline de acțiune sau a unui joc de strategie captivant, Xbox Game Pass are cu siguranță ceva de oferit. Serviciul permite accesul la o colecție în continuă creștere de jocuri, iar abonamentul lunar accesibil face ca această experiență să fie la îndemână pentru toată lumea.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.