Alexandru Chis si Andrei Vig, doi tineri antreprenori din Cluj lanseaza la nivel international Tintag, un dispozitiv pentru localizare reincarcabil, extrem de eficient in a localiza obiectele pierdute, ratacite sau furate. Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii indica utilizatorului in timp real unde se afla obiectul supravegheat.

Un dispozitiv mai mic decat un card bancar insotit de o aplicatie mobila

Avand doar cativa centimetri, Tintag este usor de atasat de orice obiect – de la chei, poseta, valiza, chiar si la zgarda animalului de companie. Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii indica utilizatorului in timp real unde se afla obiectul supravegheat.

Ti-ai pierdut cheile? A disparut cainele de acasa? A fost furata bicicleta?

Odata atasat dispozitivul si instalata aplicatia in caz ca utilizatorul nu isi gaseste un obiect monitorizat activeaza din aplicatie dispozitivul. in acest moment aplicatia iti indica distanta si directia pana la obiectul respectiv. in plus dispozitivul atasat de obiectul respectiv incepe sa sune (asemenea unui telefon mobil) pentru ca acesta sa poata fi gasit mai usor.

In cazul in care un obiect monitorizat iese din raza de actiune standard a antenei bluetooth, dispozitivul atasat de acesta va comunica cu orice telefon mobil ce intra in raza sa de actiune si care are instalata aplicatia mobila Tintag.

Ce inovatii aduce produsul clujenilor?

Tintag este singurul dispozitiv din lume de acest gen cu baterie reincarcabila – dupa o singura incarcare el poate functiona inca 4 luni. Restul dispozitivelor similare impun inlocuirea bateriei sau pur si simplu cumpararea unui nou dispozitiv. Ca urmare e mult mai comod si mai economic.

Apoi clujenii au imbunatatit foarte mult performanta antenei bluetooth. Daca dispozitivele traditionale au raza de actiune de maxim 50 de metri, Tintag “bate” pana la 100 de metri distanta. in plus, dispozitivul atentioneaza utilizatorul atat sonor cat si vizual prin intermediul unui LED.

Totodata atunci cand sa zicem dispare un portofel sau animalul de casa e important ca ambii soti sa fie anuntati. in acest caz acelasi dispozitiv Tintag poate semnaliza mai multe telefoane in acelasi timp (al sotului si al sotiei) pe cand majoritatea dispozitivelor concurente pot comunica doar cu un singur telefon.

In plus, dispozitivul va avea inscriptionat un cod unic prin care cine gaseste produsul cu Tintag atasat poate lua legatura cu proprietarul.

Si ce se intampla cand obiectul monitorizat iese din raza de actiune standard de 50-100 de metri a dispozitivului?

Cu un dispozitiv traditional te-ai fript” se amuza Andrei Vig, Co-Fondator. De aceea Tintag vine cu niste servicii complementare de localizare. Odata incarcatorul bateriei va servi ca hotspot, ceea ce va creste foarte mult raza de acoperire.

Cei doi isi propun sa stranga 50.000 de euro printr-o campanie de crowdfunding

Dupa cca un an de dezvoltare si testare, vom lansa o in 8 septembrie o campanie de crowdfunding pe indiegogo.com in care ne-am propus sa strangem 50.000 de euro din pre-comenzi. Aceasta campanie va fi un foarte bun indicator al capacitatii pietei de profil si al performantelor produsului nostru.” afirma Alexandru Chis, co-fondator Tintag.

Dupa ce vom fi trecut de acest pas, atunci urmeaza provocarea pentru productia in masa si distributia la nivel international. Dar noi suntem foarte increzatori – avem un produs pe care-l consideram foarte competitiv.”

In plus cei doi au pregatit si un set de bonusuri si oferte speciale atat pentru cei care vor depune pre-comenzi in campania de crowdfunding cat si pentru cei care se inscriu pe site-ul lor pana in momentul lansarii, 8 Septembrie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.