Free cookie consent management tool by TermsFeed

Directorul SpaceX vrea sa dezvolte o retea de sateliti deasupra Pamantului ce ar putea mari viteza de navigare pe internet si ar putea aduce accesul in comunitatile izolate. Acesta va folosi profiturile pentru a ajuta la colonizarea planetei Marte.

Elon Musk este directorul executiv al Tesla si SpaceX iar acesta a spus ca va folosi o flota de sateliti pentru a creste viteza internetului si pentru a oferi acces celor ce nu beneficiaza de o conexiune la retea. Initial, reteaua pe care doreste sa o dezvolte va fi in beneficiul planetei dar Musk sustine ca are planuri mai marete: sa foloseasca profiturile pentru a crea un oras Martian.

Vedem o sursa de venit pe termen lung pentru SpaceX pentru a ajuta la fondarea unui oras pe Marte.” a spus Musk pentru Bloomberg. Acesta nu a pferit detalii specifice despre cum va obtine finantare pentru proiect dar a mentionat posibilitatea de a vinde satelitii dupa ce reteaua este completa.

Pentru crearea retelei, SpaceX va construi si lansa peste 4000 de sateliti ce vor orbita la o inaltime de 750 de mile deasupra Terrei, conform GeekWire.

Musk este cunoscut pentru determinarea sa de a coloniza vecinul alaturat al Terrei si are planuri de a face asta in anul 2020. Musk a fondat SpaceX in anul 2002 pentru „a revolutiona tehnologia cu scopul principal de a permite oamenilor sa traiasca pe alte planete” potrivit siteului SPaceX. Compania sa a castigat un contract in valoare de 2,6 miliarde de dolari de la NASA anul trecut devenind astfel prima companie privata – cealalta este Boeing – ce va trimite astronauti pe Statia Spatiala Internationala incepand cu anul 2017.

Reusite al SpaceX

SpaceX a prezentat prima sa nava cu echipaj, Dragon V2, in luna Mai a anului trecut. Nava este destinata pentru misiuni la si de la Statia Spatiala iar compania a reusit sa trimita o capsula cargo pe staie in aceasta luna dar racheta „refolosibila” s-a prabusit pe paltforma de aterizare in oceanul Atlantic.

Se pare ca Musk vede in proiect de internet in spatiu o alta cale de a-l duce pe Marte. Dezvoltarea retelei va dura in jur de cinci ani si va costa in jur de 10 miliarde de dolari, conforum spuselor acestuia. In loc sa trimita date printr-o retea ce foloseste cabluri optice, sistemul propus va trimite semnalul de la satelit la satelit. Musk a spus ca setarea va conecta si comunitatile slab dezvoltate ce nu au acces la internet. Proiectul este supervizat de cartierul general al SpaceX sin Seatle.

Entuziasm

Musk nu este singurul entuziasmat de spatiu ce vrea sa ajunga pe Marte. Viata pe planeta rosie a devenit o fantezie SF de foarte mult timp iar, in anii recenti, un scop al multor tehnologisti. Mars One, de exemplu, incearca sa sponsorizeze o misiune pa Marte i 2025 oferind investitorilor plasarea de produse interplanetare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.