Facebook planuieste achizitionarea serviciului de mesagerie instanta WhatsApp pentru suma de 16 miliarde de dolari intr-o intelegere ce se spune ca va accelera cresterea si implicarea utilizatorilor ce folosesc ambele platforme, a anuntat Facebook intr-un comunicat.

Afacerea este alcatuita din plata sumei de 4 miliarde de dolari alaturi de actiuni in valoare de alte 12 miliarde de dolari, aceasta va oferi companiei Facebook acces la 450 de milioane de utilizatori ai serviciilor WhatsApp lunari alaturi de 1 milion de noi utilizatori ce se alatura retelei in fiecare zi. WhatsApp va beneficia la randul ei de resursele Facebook inclusiv infrastructura si monetizare.

WhatsApp este pe cale sa acumuleze 1 miliard de utilizatori, conform Mark Zuckerberg – fondator si CEO al Facebook, „Serviciile ce ating astfel de cote sunt incredibil de valoroase. L-am cunoscut pe Jan (Koum, co-fondator si CEO WhatsApp) de mult timp si sunt incantat sa fiu partenerul sau si al echipei sale pentru a face lumea mai deschisa si mai conectata„.

WhatsApp, denumita tehnic WhatsApp Messenger, foloseste retele 3G sau WiFi pentru a trimite si primi mesaje. Aplicatia este disponibila pentru sistemele iOS, Android, Windows Phone si BlackBerry. Utilizatorii pot alege sa nu mai foloseasca mesajele SMS traditionale si sa foloseasca serviciile oferite de WhatsApp; acestia pot trimite imagini, note audio si mesaje video. Primul an de utilizare al serviciului este gratuit dupa care pretul de utilizare este de 0.99$ anual.

Zuckerberg a postat pe pagina sa personala faptul ca Facebook nu va interveni in brandul WhatsApp. Serviciile WhatsApp vor ramane separate de aplicatia Facebook Messenger care, ironic, este cu cateva pozitii mai sus fata de WhatsApp in magazinul de aplicatii iTunes. WhatsApp va ramane in acelasi centru din Mountain View de unde isi va continua acelasi drum ca pana acum.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.