In 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 17 milioane de euro si a sprijinit peste 600.000 de beneficiari.

Bucuresti, 21 octombrie 2014 – Fundatia Vodafone Romania, prima fundatie corporativa din Romania, implineste 16 ani de existenta, alaturi de comunitate si de societatea civila din Romania. De la infiintarea sa, in 1998, si pana astazi, Fundatia a finantat 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale din toata tara.

In cei 16 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 17 milioane de Euro in proiecte desfasurate cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentale, pentru peste 600.000 de beneficiari.

Fiecare an inseamna pentru noi vieti salvate, noi destine schimbate, mii de fapte bune. Daca ar fi sa ne raportam doar la anul acesta, vorbim despre 53 de organizatii partenere, 68 de proiecte finantate, 66.250 de beneficiari directi ai programelor noastre, 9 Voluntari de Profesie si 4 runde de finantare deschise pentru organizatii. Mai mult, am extins programul Mobile for Good, cu alte 5 proiecte noi. In cei 16 ani de activitate, am dezvoltat solutii unice in Europa, cum ar fi solutia de telemedicina pentru SMURD sau pentru spitalul Marie Curie. Insa, mai presus de toate, am reusit sa fim un real sprijin pentru comunitatea civila, pentru beneficiarii si ONG-urile din Romania. Datoram acest lucru donatorilor si voluntarilor din randul angajatilor Vodafone Romania, dar si sutelor de oameni inimosi pe care i-am intalnit in organizatiile cu care lucram, carora le multumim, cu aceasta ocazie”, a spus Florina Tanase, Director Legal and External Affairs, Vodafone Romania si Membru in Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania.

Fundatia Vodafone Romania desfasoara, in mod curent, programe care folosesc tehnologia mobila pentru a ajuta viata oamenilor (“Mobile for Good”), programe pentru sanatate, programe de voluntariat, programe pentru educatie, programe pentru prevenirea abandonului familial si scolar, programe pentru integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati si altele. “Mobile for Good” este cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologia mobila pentru a imbunatati viata oamenilor.

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania e extins numarul proiectelor din programul “Mobile for Good”, ajungand la 10 proiecte si a marit bugetul alocat, pana la 1.000.000 euro. Proiectele din acest an includ: extinderea solutiei de telemedicina din noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Spitalul Marie Curie din Bucuresti, dezvoltarea call-center-ului pediatric de la Spitalul Judetean din Cluj, un proiect pentru pacientii cu boli grave asistati de Fundatia Hospice Casa Sperantei, dezvoltarea unui call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloana vertebrala din tara si extinderea solutiei de telemedicina video pe inca 85 de ambulante SMURD, din toata tara.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.