Free cookie consent management tool by TermsFeed

Noile procesoare reprezintă un refresh și vor folosi actualul proces de fabricație pe 14nm care a fost îmbunătățit

AMD a lansat de curând a 2-a generație de procesoare Threadripper, modele ce oferă utilizatorilor o putere foarte mare de lucru și se pare că Intel nu va mai aștepta mult până când își va lansa noile modele de procesoare Intel Core. Conform celor mai recente zvonuri prezente în presă, Intel este gata să lanseze a 9-a generație de procesoare în această toamnă.

A 9-a generație de procesoare Intel Core va fi prezentată publicului la începutul lunii Octombrie.

O gamă reîmprospătată de procesoare

Intel va lansa la începutul lunii Octombrie noi modele de procesoare din familia de produse Intel Core i5, Core i7 și Core i9. Viitoarele modele vor fi prezentate ca noile procesoare Intel din familia a 9-a.

Printre viitoarele procesoare se află și modelul de top Intel Core i9-9900K. Acesta va număra 8 nuclee, 16 fire de execuție și va fi primul proceor mainstream pentru sistemele desktop. Intel Core i9-9900K va avea 16MB cahce de nivel 3 și va integra un procesor grafic Intel UHD 620. Alte detalii legate de viitoarele modele ne spun că următorul model Intel Core i7 va veni cu 8 nuclee și 8 fire de execuție iar modelul Intel Core i5 va avea 6 nuclee și 6 fire de execuție.

Vor fi lansate 3 noi procesoare cu nuclee deblocate

Puterea de procesare ale viitoarelor modele va fi una îmbunătățită oferind astfel utilizatorilor un plus de putere pentru sistemele desktop. Procesorul Intel Core i9-9900K va fi primul model mainstream care va ajunge la o frecvență de lucru de 4.7GHz pe toate cele 8 nuclee încorporate depășind modelul aniversar Intel 8086K. Acest model de top va rula l ao frecvență de bază de 3,6GHz având un chip ce va disipa 95W putere termică.

Următorul model ce va fi lansat în această toamnă – procesorul Intel Core i7-9700K va avea o frecvență de lucru de 3,6GHz ce poate ajunge până la 4,6GHz pe toate cele opt nuclee. Acesta va avea 12MB L3 cache și un TDP tot de 95W.

Procesorul Intel Core i5-9600K va fi un model cu 6 nuclee și va avea frecvențe de lucru mai mari față de generația anterioară din gama i5 „K”. Acesta va avea 9MB cache L3, o frecvență de lucru de 3,7GHz ce poate ajunge la 4,3GHz pe toate cele șase nuclee și un TDP tot de 95W.

Potrivit informațiilor disponibile, Intel va începe cu lansarea modelelor deblocate și va continua cu restul modelelor de procesoare din generația a 9-a iar asta se va întâmpla pe la începutul anului 2019.

Detalii despre prețurile viitoarelor procesoare Intel

Procesoarele Intel din generația a 9-a vor ajunge pe piață la prețuri ce încep de la 450$ pentru modelul de top Intel Core i9-9900K, 350$ modelul Intel Core i7-9700K și aproximativ 250$ pentru modelul Intel Core i5-9600K.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.