Free cookie consent management tool by TermsFeed

Acesta este in momentul de fata unul din proiectele de care Google se ocupa. Unul este construit deja in golful orasului San Francisco(intr-o fosta baza militara a Marinei SUA), iar altul in Portland, Maine2. Desigur ca si companii precum Dell, Hewlett-Packard sau Microsoft au experimentat cu aceasta tehnologie, Google are si un patent.

Screen_shot_2013-10-24_at_5.11.05_PM_610x379

Ideea nu este noua, in 2009 trei angajati ai companiei (Jimmy Clidaras, David W. Stiver si William Hamburgen) patentand un asa-numit „water-based data center”. Si conform mai multor surse din domeniu sau nu , printre care si directorul Cargotecture Joel Egan, confirma faptul ca structurile construite vor fi folosite ca centre de date.

Fence_610x458

Dar din ce sunt facute mai aceste centre? Din containere initial folosite pentru a transporta marfuri, dar cu mici deschideri pentru ferestre. Si conform declaratiilor aceluiasi Joel Egan, si mici decupaje in structura fiecarui container pentru a face un hol :

The cutouts in the long walls of the containers, when they line up, they make hallways.You could put all sorts of mainframes into the containers…It doesn’t have enough windows for an office building”.

google-treasure-island-composite_1_610x407

Dincolo de confirmarea venita din partea unui director de companie specializata in domeniu, proiectul la care Google lucreaza in Treasure Island este confirmat si de localnicii din zona despre lucrurile care se intampla pe barja si in „Hangar no. 3”(printre care si o femeie de la o cafenea vis-a-vis de acest hangar care spune ca a servit clienti care au platit ulterior cu „Google credit cards”).

Pana acum Google nu a comentat sau a confirmat afirmatiile facute pe acest subiect.

1. Is Google building a hulking floating data center in SF Bay?

2. Google could have a floating data center in Maine, too

Share.
Avatar of Oncescu Brotea Radu Mihai

Pasionat de social media, IT&C și tot ce înseamnă tehnologie. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru și colaborarea cu techcafe.ro de lungă durată.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.