Eforturile Google in mediul realitatii virtuale merg inaine decat Cardboard. Conform publicatiei The Wall Street Journal, compania pregateste o echipa de ingineri si alti membrii utili pentru dezvoltarea unei versiuni Android dedicata dispozitivelor pentru realitatea virtuala.

Modelul business pentru viitoarea platforma va fi identic cu cel Android deaorece producatorii hardware il pot folosi fara costuri suplimentare. Google ofera solutii software si se bazeaza pe magazinul sau online in timp ce producatorii hardware imbina toate piesele.

Liderul virtualitatii virtuale este Oculus, compania achizitionata de Facebook anul trecut pentru 2 miliarde de dolari. Facebook a permis Oculus sa continue dezvoltarea in ritmul si cu ideile proprii.

Aceasta luna a fost una in care totul a devenit mai clar in domeniul realitatii virtuale iar fiecare doreste sa se implice. Atat Samsung cat si HTC (cu Valve) au introdus dispozitive pentru realitatea virtuala. Gear VR a fost ajustat pentru Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge iar parteneriatul dintre HTC si Valve au dus la prezentarea dispozitivului Vive. Produsele, alaturi de cele Oculus, au fost puse la loc de cinste la evenimentul MWC din acest an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.