Free cookie consent management tool by TermsFeed

Potrivit presei, contul bancar al Google din Rusia a fost blocat. Asta înseamnă că activitatea filialei din Rusia nu mai poate fi desfășurată, deoarece angajații și furnizorii nu pot fi plătiți, iar fără o soluție din partea instituțiilor financiare de acolo, Google decide să părăsească oficial Rusia.

Viitorul companiei Google în Rusia este îndoielnic

Google a anunțat că își va închide activitatea în Rusia, urmând exemplul altor mari corporații americane, cum ar fi McDonald’s. Până acum nu era clar dacă acest lucru înseamnă, de asemenea, sfârșitul pentru Google în Rusia, deoarece nimeni altcineva nu pare pregătit sau dispus să preia responsabilitatea. Prin urmare, inițial nu era clar dar acum că marele gigant a confirmat că toate conturile bancare au fost înghețate, știm cu certitudine că Google plănuiește să renunțe în întregime la activitatea pe care o desfășura în Rusia.

În ultimele luni, activitățile desfășurate în Rusia s-au schimbat dramatic și probabil că mulți au simțit acest lucru din plin. Multe lucruri cunoscute și accesibile anterior au devenit complet sau parțial inaccesibile. Din cauza plecării a sute de companii străine din Rusia, acum nu este posibil să se cumpere multe bunuri, iar dacă este posibil, costul acestora ar putea crește foarte mult.

În această perioadă dificilă, corporația americană Google s-a aflat într-o situație dificilă, deoarece a considerat necesar să adopte o poziție antirusească, consideră autoritățile ruse. Astfel, acesta a dezactivat monetizarea tuturor conținuturilor create pentru rezidenții din Rusia, a oprit publicitatea în această țară și, în plus, și-a concediat complet toți angajații din această țară.

Abonamentele nu mai sunt accesibile

De asemenea, a devenit imposibilă cumpărarea unui abonament, ceea ce a fost din nou o surpriză foarte mare pentru toată lumea. Deoarece Google a restricționat din nou drepturile tuturor rușilor în acest context, a existat o opinie larg răspândită conform căreia Google va părăsi în curând Rusia, cu consecința că YouTube și celelalte servicii ale sale nu vor mai funcționa, adică utilizarea serviciilor Google în Rusia va deveni absolut imposibilă.

În cazul de față, când conturile bancare au fost înghețate, este clar că rușii vor pierde accesul la găzduire video, posibilitatea de a câștiga bani din AdSense și să folosească Google Ads, să utilizeze spațiul de stocare în cloud Google Drive, sistemul de plată Google Pay și chiar imposibilitatea de a accesa magazinul Google Play Store, din care va fi imposibilă descărcarea programelor, jocurilor, filmelor, muzicii, cărților și alte conținuturi.

Un câmp minat virtual

Deși operațiunile sale comerciale se apropie de sfârșit, Google afirmă că va continua să ofere utilizatorilor de internet din Rusia serviciile sale gratuite, precum YouTube, Search, Maps și Gmail. YouTube, în special, a fost supus unor presiuni intense din partea guvernului rus, care a cerut ca anumite conținuturi să fie interzise pe acest serviciu. Rusia încă nu a blocat complet YouTube, care este popular în această țară.

Decizia Rusiei de a invada Ucraina a făcut din această țară un pariu în Occident, oligarhii, politicienii și oficialii fiind supuși unor sancțiuni grele din partea SUA și UE. Companiile occidentale, cum ar fi Meta și Apple, au fost afectate de război și au ales să nu-și mai ofere produsele și serviciile în Rusia. Până în prezent, Google a fost amendat cu 11 milioane de ruble, aproximativ $137,763, pentru că ar fi difuzat informații inexacte despre Rusia prin intermediul YouTube.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.