Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cea mai de pret informatie pentru un advertiser este identificarea fiecarui individ in parte pentru a afisa doar reclame pe interesul acestuia. De zeci de ani, companiile publicitare au putut sa transmita mesaje doar anumitor grupuri – nu individual.

Conceptul este simplu: oamenii sunt diferiti, nu suntem cu totii interesati de aceleasi lucruri. Advertiserii cunosc asta si nu vor sa isi cheluiasca banii degeaba afisand reclame unor oamenilor neinteresati de acestea.

Cum pot advertiserii sa stie ce produse sau bunuri va intereseaza? Aceasta a fost componenta lipsa, pana recent.

International Mobile Station Equipment Identity (IMEI) este un numar unic ce identifica fiecare dispozitiv de comunicare radio (mobil). Utilizatorul, individual, are un alt numar de identificare denumit IMSI, numar ce este stocat in cartela SIM.

Advertising ID (ID publicitar)
Versiunea 4 a Google Play Services a introdus cateva noi API-uri si un identificator ce permite agentilor sa afle cine esti fara sa te cunoasca in realitate. Cu noile servicii, folosirea codului IMEI (sau echivalentul sau) ca un identificator nu mai este posibila.

Noul identificator publicitar Android poate fi folosit doar pentru analiza utilizatorilor si este bazat pe modelul „opt out„. De fiecare data cand o aplicatie verfica ID-ul publicitar va verifica prima data daca sunteti interesat de publicitatea bazata pe interese si va va respecta alegerea.

Aditional, acest nou ID nu poate duce catre nici o informatie persoanala pentru a va identifica cu acesta (ca SSAID, adresa MAC, IMEI etc.) decat daca va dati acordul pentru asta. Alt lucru interesant este faptul ca noi, utilizatorii, putem genera oricand un nou ID de publicitate al dispozitivului, un ID nou aleator. Oricine ar fi stiut vechiul ID nu va poate lega de cel nou in nici un mod.

Doriti sa personalizati preferintele? Deschideti Google Settings si apasati pe „Ads„.

Noul ID de publicitate este un lucru bun si aduce inca un plus de securitate si protectie pe dispozitivele Android.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.