Google si LG lucreaza la un ceas inteligent care, probabil, va fi prezentat la conferinta Google I/O ce va avea loc in luna Iunie a acesuia an, conform CNET.

Google va oferi mai multe detalii despre sistemul de operare al dispozitivului in avans fata de informatiile referitoare la specificatiile hardware oferind astfel dezvoltatorilor timp sa creeze aplicatii pana la lansarea oficiala a acestuia.

Viitorul smartwatch de la Google se va alatura liniei de produse mobile Nexus urmand aceeasi pasi de dezvoltare unde Google ofera solutia software iar partenerul ales dezvolta platforma hardware. Conform mai multori informatii, Google lucreaza impreuna cu LG la ceasul inteligent continuand astfel parteneriatul stabilit in dezvoltarea telefoanelor Nexus 4 si Nexus 5. Similar cu parteneriatul dintre cele doua companii pentru dispozitivele Nexus, Google va oferi startul pe piata noului dispozitiv si va oferi suportul pentru vanzarea acestuia iar LG se va ocupa de dezvoltarea componentei hardware.

Ceasul de la Google va folosi o versiune a sistemului de operare Android ce va integra servicii oferite de companie ca asistenul Google Now si optiunile de cautare. Publicatia Wall Street Journal adauga si faptul ca ceasul inteligent de la Google va fi compatibil cu o varietate mare de dispozitive Android facand astfel din acesta un competitor de valoare in fata altor produse similare ca Galaxy Gear.

Alte zvonuri vorbesc si despre Apple ca ar lucra la dezvoltarea propriului smartwatch, denumit iWatch, ce isi va avea debutul mai tarziu in acest an. Informatiile recente sugereaza ca dispozitivul va include senzori avansati ce pot urmari activitatea zilnica si functii ce pot masura diferite aspecte de sanatate ca glucoza din sange si nivelul de hidratare. Alte zvonuri sugereaza ca Apple dezvolta Healthbook, o aplicatie pentru sistemul de operare iOS 8 ce va utiliza atat iWatch cat si iPhone pentru monitorizarea statisticilor de sanatate ca greutatea, bataile inimii, caloriile si pasii parcursi.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.