HP a lansat prima mini stație grafică destinată utilizatorilor din zona CAD, dar și celor din alte domenii unde este necesară o putere mare de calcul. HP Z2 Mini aduce pe piață puterea de procesare într-un format mic, de doar 5.8 cm înălțime, adică cu 90% mai mică decât sistemele tower tradiționale2.

Cu această premieră, HP își extinde poziția de lider, inaugurând o nouă categorie de stații de lucru, care oferă performanță ridicată, eleganță și eficiență la cel mai înalt nivel.

Noua stație de lucru HP Z2 este de două ori mai puternică decât orice mini PC comercial existent astăzi pe piață și poate să fie conectat simultan chiar și la 6 monitoare. HP Z2 Mini a fost creat pentru milioanele de utilizatori CAD, care și-au dorit hardware de dimensiuni mai mici fără a fi însă compromise caracteristicile de silențiozitate, performanță și fiabilitate în proiecte complexe.

“Atunci când creezi forme arhitecturale complexe, nevoia de a folosi tehnologie de ultimă oră este esențială”

– a declarat Daniel Libeskind, arhitect de renume mondial și fondatorul Studio Libeskind4.

Stația de lucru este echipată cu procesoarele de ultimă generație Intel Xeon, grafică profesională de la NVIDIA și folosește unitățile de stocare HP Z Turbo Drive pentru accesarea rapidă a fișierelor de mari dimensiuni.

“HP Z2 Mini, prima stație grafică mini din lume, aduce puterea de calcul și versatilitatea într-un format mai mic cu un design reprezentativ”

– a declarat Gwen Coble, Director al diviziei Workstation, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing, EMEA, HP Inc.

Stația grafică dispune de un slot M.2 de 80mm, un slot M.2 de 30 mm care este folosit pentru placa de conexiune WLAN/Bluetooth, și poate integra o unitate de stocare HDD/SSD de 2,5mm. Z2 Mini patru porturi USB 3.0, mufă audio combo pentru căști și microfon, 3 porturi DisplayPort 1.2 dar și mufă LAN.

Cipsetul folosit este Intel C236 și are suport pentru procesoarele din familia Intel Xeon E3, v5 dar și pentru modelele Intel Core i3, i5 sau i6 din generația 6. La nivel de memorie, stația are două sloturi RAM SODIMM DDR4L care pot folosi până la 32GB capacitate.

Z2 Mini se poate monta foarte simplu pe spatele unui monitor sau poate fi așezată comod lângă acesta. HP ne spune că noul model va ajunge pe piața din România pe la jumătatea lunii Ianuarie la un preț recomandat de aproximativ 850 Euro

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.