Free cookie consent management tool by TermsFeed

In aceasta saptamana, la evenimentul IFA 2014 ce a avut loc in Berlin, HP a reimprospatat gama de modele Chromebook, acestea vor ajunge pe piata luna urmatoare, in timp pentru sarbatori. Noile modele prezentate de HP, Chromebook 11 si Chromebook 14 au fost imbunatatite cu procesoare noi si vor fi disponibile intr-o noua varietate de culori.

Cel mai notabil este faptul ca CHromebook 14 va fi succesorul modelului Acer Chromebook 13 si va folosi procesorul Nvidia Tegra K1 fata de un cip Intel, asa cum folosesc majoritatea Chromebook-urilor. K1 promite o performanta superioara datorita nucleelor ARM Cortex-A15 si 192 CUDA alaturi de o durata de viata a bateriei marita – HP sustine ca acesta va avea o autonomie de 8.25 de ore intre incarcari. HP Chromebook 11 utilizeaza un procesor mai modest dual-core – Intel Celeron N2830 Bay Trail.

Ambele modele Chromebook vor rula aceeasi rezolutie (1366×768 pixeli), modelul de 11 inci va avea o densitate a pixelilor mai mare. Ambele versiuni includ 16GB spatiu intern de stocare iar Chromebook 14 va putea folosi un SSD de 32GB. Noile modele vor putea fi echipate fie cu 2GB memorie RAM fie cu 4GB dar Chromebook 14 suporta DDR3 cu o viteza de pana la 1600MHz ir Chromebook 11 suporta memorii de pana la 1333MHz.

HP Chromebook 14 va fi disponibil in mai multe variante de culoare, ambele modele includ: turqoise, Chromebook 11 este oferit si in alb iar Chromebook 14 poate fi achizitionat in argintiu, galben sau verde neon.

Ca si alte modele Chromebook, si acestea oferite de HP for avea preturi modeste. HP Chromebook 11 are un pret de start de 280$ iar Chromebook 14 va avea un pret de start de 300$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.