Free cookie consent management tool by TermsFeed

Huawei a fost una dintre cele mai active companii de al MWC 2017 și pe lângă noi tehnologii de comunicare de ultimă generație și noi telefoane de top, compania a lansat și noul smartwatch Huawei Watch 2. Noul accesoriu de fitness Huawei Watch 2 are un design atrăgător și folosește tehnologii și inovații ale companiei combinând conectivitatea unu smartphone și aplicațiile inteligente într-un dispozitiv atrăgător oricărui client.

Huawei Watch 2 păstrează design-ul clasic al smartwatch-ului Huawei Watch, introducând însă inovații în fiecare categorie, pentru a încuraja și mai mult dorința utilizatorilor de a explora și de-a se bucura de un stil de viață activ.

La nivel hardware, noul accesoriu lansat la MWC 2017 folosește un procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100 de 1,1GHz alături de 4GB spațiu intern de stocare, 768MB memorie RAM și are suport pentru tehnologia 4G. Huawei Watch 2 poate fi folosit independent de telefon și este capabil să trimită mesaje sau să inițieze apeluri. Dispozitivul rulează sistemul de operare Android Wear 2.0 și este compatibil cu majoritatea dispozitivelor iOS sau Android.

La nivel de conectivitate, noul ceas inteligent încorporează GPS+GLONASS, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.1 LE dar și NFC iar utilizatorii se pot bucura de aplicații precum Uber sau Telegram. La nivel de senzori, dispozitivul are un accelerometru, barometru, senzor de monitorizare a bătăilor inimii, senzor capacitiv, senzor de lumină ambientală, senzor de gravitație, giroscop și compas digital.

Alte detalii tehnice mai includ o baterie cu capacitatea de 420mAh care poate avea o autonomie de trei săptămâni în modul Watch, două zile în regim normal de utilizare sau 10 ore în modul Training, certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf și un ecran circular AMOLED cu diagonala de 1,2 inci cu rezoluția de 390×390 pixeli și protecție Corning Gorilla Glass.

Pe lângă varianta ce suportă cartela SIM, Huawei Watch 2 este disponibil și într-o variantă cu suportă eSIM (disponibilă doar în anumite țări). În plus, unele rețele de telefonie mobilă permit utilizarea unei cartele multi-SIM, astfel că, utilizatorii noului Huawei Watch 2 pot folosi același număr de telefon atât pe smartphone cât și pe smartwatch.

Huawei Watch 2 funcționează ca un dispozitiv de fitness performant și care utilizează senzori și algoritmi performanți, pentru a oferi soluțiile potrivite comportamentului de fitness al utilizatorului și pentru a eficientiza antrenamentele sportive. Senzorii inteligenți încorporați colectează informații despre activitatea utilizatorului, precum: distanța parcursă, viteza, numărul de pași, numărul de calorii consumate, ritmul cardiac, ruta parcursă, precum și altele.

Alergarea cu Huawei Watch 2 face posibilă ghidarea în timp real și include notificări în ceea ce privește distanța, statusul target-ului stabilit și alerte cu privire la ritmul cardiac, iar, pe baza unor antrenamente prestabilite, smartwatch-ul indică accelerarea ritmului sau încetinirea lui, după caz. Cu ajutorul GPS-ului și al sistemului de monitorizare a ritmului cardiac, Huawei Watch 2 calculează nivelul maxim de oxigen consumat (VO2max) după fiecare antrenament. Mai mult decât atât, după fiecare alergare, ceasul generează automat un raport care indică timpul de recuperare recomandat și efectele antrenamentului.

Pe lângă exercițiile fizice, Huawei Watch 2 promovează adoptarea unui stil de viață sănătos în fiecare zi. Aplicația Daily Tracking monitorizează cu precizie pașii parcurși zilnic, înregistrează timpul alocat pentru antrenamentele de intensitate medie și mare și identifică momentele exacte când utilizatorul face mișcare după o perioadă mai lungă de sedentarism. Toate aceste informații sunt redate cu ajutorul unor grafice care marchează întreg progresul, pentru a încuraja un stil de viață mai sănătos.

Huawei Watch 2 va fi disponibil în mai mult de 10 de țări și regiuni, începând din luna martie, pornind de la un preț recomandat de 329 euro, în funcție de designul și opțiunile alese.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.