Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intel a anuntat cateva noutati pe linia sa bazata pe procesoarele mobile si se pare ca va rivaliza cu o armata de chipuri ARM. Dubbed Clover Trail+, noile chipuri sunt bazate pe procese de 32nm si sunt menite sa inlocuiasca Medfield in aria smartphone-urilor  cat si Clover Trail pe tablete.

AnandTech ne spune ce-i nou: comparat cu Medfield, Clover Trail+ adauga inca un nucleu in timp ce imbunatateste performata video extrem de mult si implementeaza acelasi controller de memorie ce era deja prezent in originalul Clover Trail. Comparat cu Clover Trail, Clover Trail+ adauga in mare parte performanta video.

Noile chipuri sunt disponibile in trei variante: Z2520, Z2560 si Z2580 oferind pana la 2.0GHz CPU si 533MHz GPU. Toate modelele inlud Hyper-Threading, ce le permite sa execute 4 thread-uri in paralel. Este prezent deasemenea un controller de memorie cu doua canale ce suporta pana la 2GB de LPDDR2 RAM la viteza de 1066MT/s.

smartphone platform comparison

Pe partea grafica, Intel s-a mutat de pe PowerVR SGX 545 catre procesorul grafic cu doua nuclee PowerVR SGX 544MP2. Acesta este in esenta cam acelasi procesor grafic folosit de Apple A5 SoC (iPad 2, iPhone 4S, iPad mini) dar adauga suport pentru Direct3D 3 si are frecvente de la 250MHz la 300MHz, 400 MHz sau 533 MHz respectiv pe Z2520, Z2560 sau Z2580. Inca nu este capabil sa intre in competitie cu Apple A6X, Samsung Exynos 5, Nvidia Tegra 4 sau Qualcom Snapdragon 600 si 800 dar cel putin este competitiv si nu ar trebuie sa intampine nici o dificultate in a rula rezolutia sa maxima suportata de 1920×1200 px.

Alte implementari oferite de Intel includ abilitatea de a suporta camere de pana la 16 MP, un mod burst de 15FPS poate fotografia imagini la rezolutia de 8MP plus suport pentru modul panorama in HDR. Este vizibil notabil ca lipseste LTE desi intel va oferi un modem multimode-multiband capabil 4G XMM 7160 in prima jumatate a anului 2013.

In ciuda unui inca nucleu CPU adaugat si a unui procesor grafic mai rapid, consumul de energie nu ar trebui sa difere mult fata de Medfield, potrivit Intel.

Clover Trail+ are suport pentru Android atat pe platforma tabletelor cat si a smartphone-urilor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.