Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intel inainteaza intr-o era a tehnologiei prin dezvoltarea unor retele inteligente si sisteme de monitorizare alaturi de companii din Germania, rezultatul acestui proiect a fost prezentat in cadrul evenimentului CeBIT 2014 ce a avut loc in Hanovra. Intel a inceput sa lucreze cu Westfalen Weser Energie pentru construirea unor sisteme inteligente de monitorizare pentru substatiile electrice regionale.

Hannes Schwaderer, directorul Intel pentru aplicatiile energetice si industriale pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa a declarat ca in Germania sunt mai punte de 1 milion de substatii secundare ce transforma electricitatea de inalta tensiune in joasa tensiune pana la 220V pentru utilizarea in case si birouri.

Doua substatii au fost echipate cu calculatoare industriale ce folosesc procesoarele Intel Core i5. Urmatorul pas al proiectului este de a dezvolta solutii software ce permit administrarea si intretinerea fluxului e date. Pe partea de server, companiile utilizeaza tehnici de tipul „big data” pentru a culege informatii de la masele de masuratorii primite. Pe partea de client, companiile testeaza cai de a previzualiza datele, de a afisa rapoarte scurte atunci cand totul decurge normal si de avertizare atunci cand o anomalie este detectata.

Procesorul Intel Core i5 a fost ales din prisma tehnologiei Intel Active Management Technology ce permite depanarea de la distanta si recuperarea sistemului dar si raportarea la prezenta unor agenti de securitate software. Divizia de securitate a Intel lucreaza alaturi de dezvoltatorul de sisteme de operare incorportae WindRiver pentru a livra protectie end-to-end retelei inteligente asigurandu-se astfel ca astfel de retele vor fi dificil de piratat.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.