Free cookie consent management tool by TermsFeed

O mica echipa cu initiativa dintr-o organizatie non-profit din New York denumita Media Development Investment Fund (MDIF) a anuntat intentia de a construi o retea globala denumita Outernet ce va fi alcatuita din sateliti cubici oferind conexiuni internet oricarei persoane de pe planeta – gratuit. Ideea, conform siteului MDIF, este de a oferi acces la internet gratuit tuturor oamenilor de pe planeta fara a tine cont de locatie eliminand orice mijloc de cenzura al fiecarei tari.

Internetul a crescut in marime si importanta, organizatiile pentru drepturile omului sau alte companii ca si MDIF promoveaza libertatea de exprimare, aceste companii propun ca accesul la informatie oferit de internet este un drept de baza al omului. Aceste companii sustin ca restrictia la internet reprezinta o violare a drepturilor omului.

MDIF incearca sa ofere internet gratuit tuturor locuitorilor planetei, fara restrictii, plasand sute de sateliti in forma de cub pe orbita planetei permitand astfel oricarui locuitor ce detine un calculator sau smartphone sa acceseze intreaga lume a internetului, datele vor fi trimise de la sateliti catre mai multe statii localizate la sol.

MDIF sustine ca 40% din locuitorii planetei nu au posibilitatea de a se conecta la internet si asta nu este o cauza a restrictiilor anumitor guverne, ca de exemplu guvernului Coreei de Nord, ci este o cauza datorata costurilor mari de a aduce acest serviciu in diferite zone ale lumii. Proiectul Outernet va permite locuitorilor Siberiei sau ai satelor din Africa sa primeasca aceleasi stiri ca si locuitorii New York-ului sau ai Moscovei. Acest proiect va oferi tuturor oamenilor aceleasi drepturi la internet.

Ca si conceptie, cel putin in etapele initiale, constelatia de sateliti va putea transmite datele primite intr-o bucla conitnua pana la aparitia de noi date. Transmiterea va fi facuta folosind standardele internationale acceptate ca si UDP WiFi, DVB si Digital Radio Mondiale.

Site-ul oficial al proiectului este: outernet.is

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.