Kingston anunță lansarea variantei Managed (cu management) a stick-ului criptat și securizat IronKey D300 (D300SM).

Stick-urile USB criptate sunt esențiale în respectarea standardelor industriei iar criptarea puternică a datelor oferită de seria D300 le face compatibile cu normele GDPR privind protejarea datelor cu caracter personal, precum și cu reglementările financiare din New York.

IronKey D300SM utilizează IronKey EMS sau SafeConsole de la DataLocker, permițând managementul central al accesului și utilizării drive-ului pe mii de unități. Fie că este vorba de o gestionare de tip cloud sau una de tip on premise, acesta impune folosirea unor politici specifice de securitate, cum ar fi parole puternice, o limită de încercări, și le permite administratorilor de sistem să dezactiveze de la distanță unitățile pierdute sau furate și multe altele.

Acesta este primul stick IronKey cu suport SafeConsole, ceea ce permite utilizarea lui de către utilizatorii care au deja instalată aplicația SafeConsole.

Un stick de memorie capabil să îți protejeze datele stocate

IronKey D300SM este certificat FIPS 140-2 Level 3 și utilizează criptarea hardware AES pe 256-biți în modul XTS.

Unitatea are un număr de serie unic și un cod de bare pe drive, permițându-le administratorilor de rețea să scaneze sau să citească cu ușurință codul în timpul oricărui audit fizic sau al procesului de gestionare a activelor. De asemenea, drive-ul dispune și de o tastatură virtuală care le permite utilizatorilor să introducă o parolă folosind click-urile mouse-ului în loc să folosească o tastatură fizică, protejând utilizatorul împotriva programelor malițioase atunci când utilizează unitatea pe alte computere.

IronKey D300SM este disponibil în variante cu capacități de la 4GB până la 128 GB și are o garanție limitată de cinci ani, suport tehnic gratuit și dispune de fiabilitatea specifică Kingston.

Caracteristici Kingston IronKey D300 Serialized Managed

  • Interfață: USB 3.1 Gen 1
  • Capacitate: de la 4GB până la 128GB
  • Viteze USB 3.1 Gen 1: între 80MB/s – 250MB/s citire și între 12MB/s – 85MB/s scriere
  • Viteze USB 2.0: 30MB/s citire și între 12MB/s – 20MB/s scriere
  • Dimensiuni: 77.9 mm x 22.2 mm x 12.05 mm
  • Rezistență la apă: Până la 4 ft.; conform cu IEC 60529 IPX8.
  • Compatibilitate: conform cu USB 3.0 și compatibil cu 2.0
Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.