Lenovo are un parteneriat de lunga durata cu Microsoft dar chiar si asa, compania din China a lansat doar calculatoare, laptopuri si tablete ce folosesc platforma oferita de Microsoft. Lenovo nu a lansat nici un smartphone ce ruleaza sistemul de operare mobil Windows Phone de la Microsoft chiar daca zvonuri despre dispozitive sunt in presa inca 2012.

Se pare ca in acest an, zvonurile vor deveni realitate. Microsoft a anuntat la MWC 2014 ca Lenovo se numara printre partenerii ce produc dispozitive Windows Phone asa ca ne putem astepta sa vedem pe piata produse Lenovo ce ruleaza Windows Phone. Potrivit site-ului din Rusia WP7forum, ce a oferit informatii exacte in trecut, se pare ca primul smartphone de la Lenovo cu Windows Phone se va lansa in aceasta vara iar un anunt oficial din partea companiei va fi facut in luna Aprilie.

Viitorul smartphone de la Lenovo va fi un dispozitiv cu specificatii medii, acesta va avea un display de 4.5-5 inch, un procesor Snapdragon 400 sau 600 iar pretul sau va fi in jur de 400 de dolari sau mai putin. Nu stim exact daca telefoanele Lenovo cu Windows Phone au de-a face cu cele despre care compania a declarat ca lucreaza in colaborare cu Ashton Kutche.

In acest moment, Lenovo pariaza pe telefoanele Android, compania cumpara Motorola Mobility de la Google pentru aproximativ 3 miliarde de dolari – un alt semn ca Android este un sistem de operare important pentru viitorul dispozitivelor mobile.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.