LG anunta primul TV UltraHD curbat de 105 inci din lume

LG Electronics a anuntat primul televizor curbat UltraHD din lume cu raport de aspect de 21:9 (105UB9), televizor care va fi expus la evenimentul CES care va avea loc luna viitoare in Las Vegas. 105UB9 de 105 inci este oficial cel mai mare televizor curbat fabricat vreodata.

Unul dintre avantajele ecranului extra-lat este acela ca permite utilizatorilor sa acceseze informatii pe laterala ecranului fara a bloca nimic din actiunea in curs de desfasurare. Acesta are o rezolutie a ecranului de 11 milioane de pixeli (5120 x 2160).

Pentru a realiza curbura televizorului, LG a introdus o noua tehnologie pentru a rezolva o serie de probleme, cum ar fi mentinerea integritatii structurale si furnizarea de culoare si luminozitate uniforme pe un astfel de ecran mare.

Pana acum, panourile OLED au fost preferate pentru ecrane curbate, datorita capacitatii lor de a genera propria lor lumina. LG Display a spus ca a depasit provocarea iluminarii inegale prin imbunatatirea tehnologiei Thin Film Transistor (TFT) pentru a preveni scurgerea de culoare.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus