LG Display este pe cale sa se angajeze in productia in masa a ecranelor pentru smartphone care, conform relatarilor, nu se rup, nu crapa sau nu se sparg, asta pentru ca pot fi indoite.

Pana in a parta jumatate a acestui an, compania de electonice planuieste sa furnizeze ecranele flexibile unei serii de clienti majori.

„Am finalizat realizarea primelor ecrane flexibile. Vom produce in masa ecrane flexibile din al patrulea trimestru al acestui an”, compania a declarat pentru ziarul The Korea Times. „Vom aplica o tehnologie de generatie 4.5 de taiere a sticlei pentru ecrane flexibile OLED. Capacitate lunara a linie de productie a fost stabilita la 12.000 de bucati.”

Efortul de a crea ecrane flexibile vine intr-un moment in care cererea pentru noi tehnologii in domeniu este in continua crestere. Purtatorul de cuvant al LG, Frank Lee a declarat pentru acelasi ziar ca unul dintre motivele pentru care compania se indreapta spre productia in masa a fost satisfacerea „nevoii rapide de progres in acest domeniu.”

Ecrane flexibile ar putea reprezenta noua frontiera pentru electronica, si se pare ca LG doreste sa fie prima companie care produce astfel de ecrane pentru dispozitive mobile. In aprilie, LG Electronics a anuntat planurile sale de a lansa primul smartphone flexibil undeva in cursul acestui an.

Tehnologia OLED (organic light-emitting diode) utilizata in producerea ecranele LG flexibile, aparent, le face sa fie mai subtiri, mai usoare si mai flexibile decat ecranele LCD conventionale. In plus, pe langa faptul ca sunt incasabile, smartphone-urile flexibile s-ar putea curba in functie de miscarile corpului unui utilizator, astfel incat dispozitivele sa stea mai bine intr-un buzunar.

LG nu este singura companie care lucreaza la ecranele flexibile. Samsung, Nokia si chiar si Apple lucreaza de ani de zile pentru obtinerea unor astfel de ecrane pentru smartphone-uri si tablete.

Cei de la LG au confirmat faptul ca vor incepe productia in masa in a doua jumatate a acestui an.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.