Free cookie consent management tool by TermsFeed

In timp de Netflix rade, companiile Amazon si Google ruleaza teste in Noua Zeelanda iar DHL foloseste deja livrarea cu ajutorul dronelor. Este doar o lansare limitata deoarece compania foloseste acest mod de transport doar pe insula Juist di Marea Nordului din Germania.

DHL testeaza sistemul PaketKopter inca de anul trecut iar acum, in parteneriat cu Guvernul Germaniei, a fost stabilita o ruta de livrare pentru dronele sale care zboara autotom pe o distanta de 12Km de la un port din Norddeich catre insula la o inaltime de 50m.

Toate zborurile acestor drone sunt monitorizate constant de la sol dar acestea zboara pe pilot automat de la decolare si pana la aterizare. Fata de proiectul Wing de la Google, dronele nu vor arunca pachetele ci aterizeaza iar un curier preia coletul si il livreaza la adresa corecta. O alta limitare este aceea ca, momentan, dronele livreaza doar medicamenta si doar in anumite ore din cursul saptamanii si in weekend.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.