Așa cum ne-am așteptat de mult timp, Microsoft a lansat în mod oficial două noi telefoane de top – Lumia 950 și Lumia 950XL. Zvonurile recente spuneau că acestea vor fi primele dispozitive ce vor rula Windows 10 Mobile direct de la cumpărare. Noile dispozitive oferă răcire pe apă și antene adaptive.

Informațiile recente apărute în presă confirma specificațiile noilor telefoane ale companiei dar și designul acestora și numai cu câteva ore înainte de evenimentul ce a avut loc astăzi am putut observa telefoanele în imagini cu o rezoluție mai mare. Chiar și Microsoft a confirmat faptul că dispozitivele au apărut „din greșeală” pe site-ul companiei.

Ca și specificații, Lumia 950 folosește un ecran OLED cu diagonala de 5,2 inci ce rulează o rezoluție de 1440×2560 pixeli oferind o densitate a pixelilor de 564ppi, procesor hexa-core pe 64 de biți Snapdragon 808, 3GB capacitate a memoriei RAM, 32GB spațiu intern de stocare extensibil prin intermediul unui card microSD, cameră foto principală PureView cu un senzor de 20MP cu bliț LED triplu și stabilizare optică a imaginii și o cameră foto secundară cu un senzor optic de 5MP și lentile wide-angle.

Alte detalii mai includ un port USB Type-C, încărcare wireless Qi prin intermediul unui flip-cover și o baterie cu capacitatea de 3000mAh. Microsoft Lumia 950 va fi disponibil în culori mate, alb sau negru iar prețul de achiziție va fi de aproximativ 550$.

Lumia 950XL folosește un ecran OLED cu diagonala de 5,7 inci ce rulează aceiași rezoluție ca a fratelui său mai mic și oferă o densitate a pixelilor de 518ppi, procesor octa-core pe 64 de biți Snapdragon 810, 3GB capacitate a memoriei RAM, 32GB spațiu intern de stocare extensibil prin intermediul unui card microSD, cameră foto principală PureView cu un senzor de 20MP cu bliț triplu și stabilizare optică a imaginii, cameră foto secundară cu un senzor de 5MP cu lentile wide-angle și butoane laterale din aluminium.

Alte detalii mai includ un port USB Type-C, încărcare wireless Qi încorporată și o baterie cu capacitatea de 3300mAh. Microsoft Lumia 950XL va fi disponibil în aceleași culori mate alb și negru iar prețul său de achiziție va fi de aproximativ 650$.

Ambele telefoane Lumia includ un Iris scanner în infraroșu necesar utilizării Windows Hello dar dispun și de noua funcție Wndows Continuum inclusă în Windows 10 Mobile ce permite folosirea dispozitivului ca un PC (este necesar un Microsoft Display Dock pentru folosirea acesteia).

Noile telefoane Lumia 950 și Lumia 950 XL vor fi disponibile pe piață începând cu luna Noiembrie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.