După câteva săptămâni de zvonuri și articole în presă, Microsoft a lansat noul smartphone Lumia 650. Telefonul a fost lansat fără prea multă vâlvă și fără un eveniment dedicat ci a fost prezentat în cadrul unui articol pe blog-ul companiei.

Lumia 650 este al 4-lea telefon lansat de Microsoft care rulează Windows 10 Mobile direct de la achiziție cîlcând astfel pe urmele telefoanelor Lumia 550, Lumia 950 și Lumia 950 XL, ce au fost lansate în toamna anului trecut. Noul dispozitiv are o carcasă din metal alături de un ecran AMOLED cu diagonala de 5 inci.

Pagina cu informații a produsului de pe site-ul Microsoft prezintă dispozitivul ca unul dezvoltat pentru mediul de afaceri dar acesta nu dispune de nimic unic pentru a intra în această categorie.

Specificațiile noului smartphone includ un ecran HD AMOLED cu diagonala de 5 inci protejat de Gorilla Glass 3, procesor quad-core Snapdragon 212 ce rulează la frecvența de 1,3GHz, 1GB capacitate a memoriei RAM, 16GB spațiu intern de stocare extensibil cu încă 200GB prin intermediul unui card microSD dar și o cameră foto principală cu un senzor de 8MP și una secundară cu un senzor de 5MP.

Alte detalii tehnice mai includ o conexiune Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 b/g/n cu suport pentru apeluri Wi-Fi, conectivitate 4G LTE la rețea, suport NFC dar și un port microUSB 2.0 cu un conector de tip B. Bateria folosită de dispozitiv are capacitatea de 2000mAh.

Funcția Continuum, o funcție a Windows 10 Mobile foarte promovată nu a fost inclusă în noul smartphone din pricina specificațiilor relative mici ale acestuia. Noul smartphone Microsoft Lumia 650 va avea disponibilă și o versiune dual SIM iar prețul său va fi undeva în jurul a 200$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.