O versiune a jocului celor de la Microsoft, Age of Empures va fi dezvoltata pentru dispozitivele iPhone si Android, fiind astfel prima data cand un titlu oficial Microsoft este lansat in varianta pentru platformele mobile.

Titlul initial va fi dezvoltat in limba engleza de catre dezvoltatorii japonezi de la Klab si va fi lansata la nivel global, cu o versiune pentru Windows Phone. Companiile au declarat faptul ca noul joc va avea o componenta sociala mobila, o amprenta a celor de la Klab.

Sistemele de operare Android si iOS concureaza cu Windows Phone, care are doar 3% cota de piata in S.U.A., conform firmei ComScore. Klab va licentia diverse titluri din biblioteca Microsoft pentru PC si consola si le va transforma in versiuni mobile, acord ce ar putea creea presiuni asupra celor de la Sony si Nintendo, determinandu-i astfel sa urmeze exemplul cu propriile titluri.

Aceeasi sursa sustine ca versiunea mobila a jocului Age of Empires va fi lansata in martie 2014 ca joc gratuit, contra cost fiind doar produsele si serviciile in-game aditionale.

Sony ofera versiuni specializate ale titlurilor sale ca parte a platformei sale mobile „PlayStation Mobile”. Compania are propriul sau magazin de aplicatii care pot fi rulate doar pe anumite dispozitive si a incercat sa atraga programatorii cu un kit de dezvoltare low-cost.

Cei de la Nintendo au declarat ca si-ar dori ca jocurile lor sa poata fi jucate si pe mobil, insa au incetat sa-si mai ofere titlurile valoroase, ca de exemplu Super Mario, dezvoltatorilor.

Seria Age of Empires include 7 jocuri si 3 titluri spin-off, si a inregistrat vanzari de 22 de milioane la nivel global. Cei de la KLab au declara ca diverse variante ale acestui joc au fost dezvoltate in ultimii 15 ani.

Microsoft ofera variante ale jocului pentru PC, online si Xbox si chiar si o varianta pentru Nintendo DS portabil.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.