Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mozilla abandoneaza planurile de lansare a unei versiuni a browserului Firefox pentru utilizatorii Windows 8. Compania a prezentat o versiune experimentala Metro a Firefox in Octombrie 2012 iar procesul de dezvoltare a continuat inca de atunci desi o versiune stabila nu a fost oferita.

Johnathan Nightingale, vice presedintele Firefox, a declarat intr-o postare pe blog ca „trebuie sa ne alegem bataliile” iar lipsa de cerere pentru modul Metro ne-a condus catre aceasta decizie.

„In orice zi, de exemplu, milioane de persoane folosesc versiunile de test a Firefox pentru desktop dar nu am vazut niciodata mai mult de 1000 de persoane active in modul Metro. Cand vorbesc despre alegerea bataliilor, spun ca este necesar sa aleg raul cel mai mic: investitie importanta sau impact redus.” – Johnathan Nightingale

Cu asa putine persoane interesate de testarea acestei versiuni, orice lansare oficiala va fi plina de probleme si necesita foarte multa munca pentru a mentine produsul la standarde. Aceasta decizie vorbeste despre dificultatile Microsoft de a oferi noua experienta Windows 8 Modern UI intr-un ecosistem vibrant. Suportul pentru dezvoltatori a fost dezamagitor iar utilizatorii nu migreaza catre noua interfata.

Schimbarile din interfata sistemului de operare de la lansarea Windows 8 au minimizat importanta modului Metro – urmatoarea versiune a sistemului de operare va oferi utilizatorilor optiunea de boot direct in modul desktop, evitand complet interfata moderna.

Cu Mozilla care renunta la o versiune Metro a Firefox, se pare ca utilizatorii Windows 8 vor trebui sa foloseasca alte browsere prietenoase cu noua interfata iar acestia dispun de putine optiuni in afara de Internet Explorer, Google a inceput recent sa ofere o versiune intriganta cu modul Metro pentru Chrome.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.