Qualcomm a anuntat oficial noul SoC Snapdragon 810 pe arhitectura de 64 de biti in luna Aprilie a acestui an. Cipul octa-core este asteptat pe multe dispozitive de top ce vor fi lansate anul viitor. Pana la primele dispozitivele ce vor folosi noul cip, ies la iveala mai multe detalii despre performanta acestuia.

Viteza de lucru a noului procesor a fost dezvaluita de curand. Cipurile mobile au facut o treaba buna in ultimii ani si nu au intrat in razboiul megahertilor pana acul desi am putut observa o crestere graduala a frecventei de lucru. Snapdragon 810 va avea o viteza de lucru de putin sub 2GHz.

Aceasta viteza mai mica suna bine si este destul de buna dar, in opinia zvonurilor, situatia nu pare prea buna. Conform mai multor zvonuri, 810 are cateva probleme ce ar putea conduce la o intarziere si disponibilitate pentru producatorii de telefoane si tablete. Problemele merg de la supraincalzire in timpul functionarii la voltaje inalte, probleme de viteza ce au legatura cu controllerul memoriei RAM sau probleme la driver ce afecteaza performanta grafica.

Intre aceste informatii, neconfirmate momentan, referitoare la problemele nou lansatului procesor Snapdragon 810, va apare cu siguranta si problema intarzierii lansarii unor produse mult asteptate. Ne putem astepta ca Galaxy S6 si LG G4 sa foloseasca noul cip iar Samsung are si ea are probleme cu propriul cip dezvoltat (Exynos).

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.