Cand Microsoft a preluat divizia de telefoane a Nokia, multe persoane erau nerabdatoare sa vada ce va iesi din preluare. Daca recentul smartphone prezentat, Nokia X2 este o indicatie, telefonul reprezinta o imbunatatire fata de modelele X cu Android anterioare lansate de Nokia dar chiar si asa mai are drum lung pana va ajunge din urma alte branduri din categoria sa.

La doar patru luni dupa ce Nokia a lansat Nokia X si XL, introducerea noului smartphone X2 pare sa indice faptul ca Microsoft nu s-a bucurat prea mult de initiativa Nokia in adoptarea platformei Android. Telefonul are culorile vibrante caracteristice companiei. Carcasa ramane din plastic dar, la acest model, este mai lucioasa. Culorile disponibile sunt: verde, orange si negru dar si galben, alb sau gri mat.

Ca si specificatii, procesoul telefonului Nokia X2 este Snapdragon 200 dual-core ce ofera o viteza de lucru mai mare de 1.2GHz comparat cu 1GHz al modelului anterior. Memori RAM s-a dublat la 1GB iar ecranul are o diagonala de 4.3 inci. Pe fata telefonului gasim doua butoane: butonul Home si butonul Back. Camera principala a Nokia X2 are un senzor de 5MP iar acest model are si o camera frontala.

Interfata sistemului de operare este o personalizare intre Android si Windows Phone dar in aceasta actualizare gasim o pagina ce listeaza aplicatiile. Magazinul de aplicatii Nokia Store ofera si aplicatii terte dar este neclar inca aceasta implementare.

Pretul telefonului Nokia X2 va fi in jur de 135$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.