Noul avion supersonic Lockheed Martin N+2 va oferi o viteza comerciala incredibila

lockheed martin n+2

Imaginati-va cum ar fi sa parcurgeti distanta de la New York la Los Angeles in mai putin de 3 ore. Multumita avioanelor supersonice, asta ar putea fi posibil intr-o zi.

Inginerii aerospatiali de la Lockheed Martin incearca sa dezvoltae un avion supersonic comercial denumit N+2 ce poate avea la bord 80 de pasageri. Noul avion va folosi un nou sistem de propulsie. Mai specific, acesta va avea o configuratie tri-jet cu un motor amplasat pe avion in coada si doua pozitionate sub aripi asta facand posibil un transport la viteze supersonice.

Potrivit lui Michael Buonanano, managerul programului N+2 de la NASA, inginerii cauta si noi tehnici care sa reduca zgomotul produs de motoare iar acestea pot include suprimare sunetului prin ventilatie, suprimarea zgomotului produs de aer si multe alte sisteme.

O companie din statul Nevada din SUA denumita Aerion lucreaza la dezvoltarea unui avion business denumit AS2 ce poate atinge viteze Mach 1.6 si calatori la viteza de 1,217 mph. Compania se asteapta ca avionul sa isi faca debutul in anul 2019 si va oferi capabilitatea de a transporta pana la 12 pasageri. Intregul proces de dezvoltare a costat compania in jur de 110 milioane de dolari.

Toate companiile aeronautice mari lucreaza la reducerea zgomotului produs de boom-ul sonic. NASA a spus ca ar putea obtine asta in jurul anului 2022 iar asta vine ca o veste buna pentru Lockheed Martin. Cea mai recenta aeronava fara pilot a companiei – HTV-2 – atinge viteze de pana la 13.000 mph, un zbor de aproximativ 12 minute intre New York si Los Angeles.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus